BANCI | Interviu

Vesti tot mai rele: Fitch previzioneaza ca Romania va avea anul viitor o crestere economica de numai 1%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-23 17:30

Fitch previzionează că România va avea anul viitor o creştere economică de 1%, estimare în scădere cu două puncte procentuale faţă de cea din luna noiembrie, şi un deficit bugetar de 5% din PIB.

"Estimările pentru 2009 sunt o creştere economică de 1%, o inflaţie de medie de 4%, un deficit bugetar de 5% şi un deficit de cont curent de 11%. Totuşi, incertitudinile legate de aceste prognoze sunt mult mai ridicate decât în mod obişnuit din cauza contextului actual", a declarat pentru MEDIAFAX Andrew Colquhoun, director pentru statele emergente în cadrul agenţiei de rating.

Potenţialul României rămâne "foarte puternic" anul viitor, în contextul în care statul este o bază de producţie "relativ mare şi cu cheltuieli de producţie încă reduse", din Uniunea Europeană, apreciază oficialul agenţiei de evaluare financiară.

"Totuşi, România se confruntă cu un risc semnificativ de a intra într-o criză financiară şi a monedei, care ar putea afecta economia reală şi situaţia financiară a statului", a precizat directorul Fitch.

În luna noiembrie, Colquhoun a declarat pentru MEDIAFAX previzionează o creştere economică de 8% în acest an şi de 3% la sfârşitul lui 2009. De asemenea, directorul Fitch atrăgea atunci atenţia în privinţa riscurilor existente în sensul scăderii acestor prognoze, ca urmare a vulnerabilitaţilor externe de finanţare a României.

Programul de guvernare al PDL-PSD ia în calcul, pentru anul viitor, o creştere economică de 3,5%, reducerea deficitului bugetar la 1,7% din PIB şi al celui de cont curent la 10,5% din PIB, estimări mai optimiste decât cele ale Fitch.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii