BANCI | Interviu

Trichet spune ca inflatia va scadea, analistii se asteapta la scaderea dobanzii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-03 09:42

Riscul ca inflaţia din zona euro să se accentueze şi mai mult s-a diminuat într-o anumită măsură, ca urmare a temperării creşterii economice, dar nu a dispărut, afirmă, joi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, citat de Reuters.

Declaratiile presedintelui BCE au fost interpretate de analisti ca fiind un semnal pentru viitoare scaderi ale dobanzii. Astfel, Danske Bank apreciaza ca BCE va reduce dobanda cu cate 0,25 puncte in urmatoarele trei sedinte din decembrie 2008, februarie si aprilie 2009.

Autorităţile de politică monetară ale BCE admit "nivelul extraordinar de nesiguranţă ce rezultă din ultimele evoluţii" ale pieţelor financiare afectate de turbulenţe, a spus preşedintele băncii, după ce membrii consiliului guvernatorilor instituţiei cu sediul la Frankfurt au decis să menţină dobânda cheie la 4,25%, la şedinţa de politică monetară de joi.

"Activitatea economică din zona euro slăbeşte, în contextul scăderii cererii interne şi al înăspririi condiţiilor de finanţare", a declarat Trichet, la o conferinţă de presă.

"Rata anuală a inflaţiei ar putea să se menţină, încă un timp, peste nivelul de stabilitate a preţurilor", atrage atenţia şeful BCE.

Cu toate acestea, preşedintele Băncii Centrale Europene spune că "riscurile ce ameninţă stabilitatea preţurilor s-au diminuat, o dată cu scăderea cererii de pe piaţa internă, dar nu au dispărut complet".

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să menţină dobânda de politică monetară la 4,25%, potrivit unui comunicat al instituţiei, măsura fiind în conformitate cu aşteptările analiştilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii