BANCI | Interviu

Trichet: Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea reduce dobanda chiar si sub 2%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 22:43

Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea reduce şi mai mult dobânda, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Jean-Claude Trichet, în aceeaşi zi în care Comisia Europeană (CE) a indicat că încrederea în economie, la nivelul UE, a atins în ianuarie un nivel minim record.

Totodată, date oficiale au arătat că şomajul din Germania, cel mai puternic stat european, a consemnat în ianuarie un ritm de creştere record pentru ultimii patru ani.

Trichet a afirmat că banca ar putea adopta mai multe măsuri neconvenţionale pentru a contracara efectele crizei economice globale, printre care reducerea dobânzii de referinţă de la nivelul actual de 2%, minimul stabilit de BCE în istoria ei.

"La acest nivel am luat măsuri neconformiste. Am putea lua mai multe astfel de măsuri, vom vedea. Nu vreau să sugerez nimic, dar nici să exclud ceva", a declarat Trichet într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Analiştii preconizează că banca va reduce din nou dobânda de referinţă în martie, după ce atât înflaţia, cât şi economia vor întregistra minime record.

Trichet a reasigurat că zona euro nu se va destrăma din cauza crizei economice şi că BCE va asigura coeziunea pieţei monedei unice europene, potrivit AFP.

Indicatorul CE referitor la încrederea în economie a coborât în luna ianuarie cu 3,3 puncte, la minimul înregistrat de la începerea monitorizării, în 1985, un semnal al faptului că Europa se adânceşte în recesiune.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii