BANCI | Analiza

Tranzactiile cu carduri au crescut cu 13,7% in ultimul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-02 08:49

Volumul tranzacţiilor cu cardul a avut o creştere trimestrială de 13,7% în intervalul iulie-septembrie din 2008, la 3,5 miliarde lei (979 milioane euro), cea mai rapidă creştere (22%) fiind la segmentul plăţilor directe cu carduri emise în ţară la comercianţi din afara ţării, conform datelor BNR.

Astfel, tranzacţiile cu cardurile emise în ţară la comercianţi din afara ţării au ajuns la 699 milioane lei în trimestrul III, în timp ce plăţile cu carduri emise în ţară la comercianţii din România au crescut cu 14,4%, până la 2,55 miliarde lei, acestea deţinând, în continuare, cea mai mare pondere în totalul tranzacţiilor cu cardul, arată statistica Băncii Naţionale a României (BNR).

Totodată, o creştere uşor mai ridicată, de 14,6%, au înregistrat-o plăţile la comercianţii din România cu cardurile emise în afara ţării, până la 200,2 milioane lei.

Volumul tranzacţiilor cu cardurile de debit a avut cea mai mare creştere, de 13,9%, până la 2,74 miliarde lei, deţinând totodată şi cea mai mare pondere în totalul tranzacţiilor, în timp ce tranzacţiile cu cardurile de credit au crescut cu 13,1%, până la 705 milioane lei în perioada iulie - septembrie 2008, arată raportul BNR.

În acelaşi timp, tranzacţiile cu cardurile cu funcţia de debit amânat au crescut cu doar 1,35%, până la 58,6 milioane lei în perioada menţionată.

Retragerile de numerar s-au cifrat la aproape 22 miliarde lei în trimestrul al treilea, în creştere cu 9,1% faţă de cele din trimestrul II, mai menţionează statistica BNR.

Astfel, persoanele care au retras bani de la bancomatele (ATM) din ţară, însă aveau carduri emise în afara ţării, au realizat tranzacţii de 560 milioane lei, înregistrând o creştere de 23% în perioada iulie - septembrie 2008, în timp ce retragerile de numerar de la bancomatele din afara ţării cu carduri emise în ţară au crescut în trimestrul III cu 22,36%, până la 322,8 milioane lei.

În acelaşi timp, retragerile de numerar de la ATM-urile din ţară cu carduri emise în ţară au reprezentat segmentul cu cel mai mic avans, de doar 8,6% în perioada menţionată, până la 21,07 miliarde lei, însă continuă să deţină cea mai mare pondere în totalul retragerilor cu cardurile.

Depunerile de numerar la bancomatele din ţară, cu carduri emise în România, au rămas în continuare la un nivel destul de scăzut, de 716 milioane lei, mai arată datele băncii centrale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii