BANCI | Interviu

Misu Negritoiu, ING: Dobanzile la creditele in lei vor scadea dupa ce BNR a redus dobanda

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-05 17:57

Atat BNR cat si BCE au decis in aceasta saptamana sa reduca ratele de dobanda cu cate 0,25 puncte procentuale, la 6%, respectiv 1,25%.

Care vor fi efectele asupra dobanzilor practicate de banci? Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, considera ca dobanzile la creditele in lei se vor ieftini, insa cele in euro nu. De ce asta?

Misu Negritoiu: "Creditele în lei se vor ieftini, trebuie să se ieftinească, dar creditele în euro nu se vor ieftini, pentru că reducerea BCE nu se transferă automat în toate ţările, ci în ţările de euro, şi nici acolo în toate", a spus Negriţoiu, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată sâmbătă la Pro TV.

Pe de alta parte, a adaugat Negritoiu, costul banilor este in crestere, pentru ca bancile au nevoie de bani pentru a atinge nivelul de capitalizare cerut de autoritatile de reglementare.

"Trebuie să ne uităm la probleme dincolo de scăderea dobânzii BNR. Resursele sunt puse sub presiune, banii devin mai scumpi, nevoile de capital devin mai mari, băncile au nevoie de capitalizare", a spus Negritoiu.

El considera ca un al efect al cerintelor mai mari de capital va fi reducerea expunerilor unor banci in Romania, in conditiile in care acestea nu vor gasi suficient capital.

"Nu vor avea incotro, vor fi nevoite sa-si reduca bilanturile, insa nu cred ca procentul va fi foarte mare, nu cred ca va ajunge la 10%", a precizat Negritoiu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Executarea silita a unui credit se poate face legal doar dupa ce banca sau IFN-ul a oferit solutii de restructurare

Bancile, Institutiile Financiare Nebancare (IFN) sau firmele de recuperare creante sunt obligate prin lege sa-si ajute clientii care nu-si pot achita ratele din cauza problemelor financiare, inainte de a fi executati sillit. Concret, creditele pot fi detalii

Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

 



 

Ultimele Comentarii