BANCI | Opinie

Moody’s: Europa de Est nu mai este amenintata de o criza financiara

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-31 11:06

Europa de Est nu mai este ameninţată de o criză financiară, deoarece investitorii privaţi şi băncile îşi vor continua activităţile de finanţare din regiune, apreciază agenţia de evaluare financiară Moody’s, citată de Novinite.

"Intensitatea senzaţiei de iminenţă a unei crize financiare s-a redus. Băncile străine au asigurat că-şi vor sprijini sucursalele din regiune", a afirmat Dietmar Hornung, analist al Moody’s, într-un interviu citat de Bloomberg. El a precizat că economiile est-europene sunt într-o situaţie precară, iar revenirea lor depinde de evoluţia economiei la nivel global.

Criza economică globală a afectat semnificativ statele din Europa de Est, deoarece acestea se bazează în mare parte pe investiţii străine şi exporturi pentru dezvoltare. Cu toate că majoritatea ţărilor din regiune vor intra în recesiune în acest an, cererea în scădere din partea investitorilor pentru garanţii la cumpărarea de active semnalează că îngrijorările legate de riscul intrării în incapacitate de plată s-a redus.

Cehia, Slovacia şi Polonia sunt "ancorele regiunii în furtună", în timp ce pentru statele baltice şi Ungaria au rămas încă temeri legate de lichiditate, a spus Hornung.

La 26 martie, băncile-mamă ale instituţiilor de credit din România, respectiv Erste Group Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit Group, Société Generale, Alpha Bank, Volksbank, Piraeus Bank, au declarat la Viena că vor menţine expunerea pe piaţa din România şi vor majora, dacă va fi nevoie, capitalul subsidiarelor, potrivit Reuters.

În plus, şase bănci europene mari, printre care Erste Group, Raiffensen International şi UniCredit, au semnat un acord prin care s-au angajat să să-şi menţină expunerea în Ungaria şi să recapitalizeze, dacă va fi necesar, subsidiarele din acest stat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii