BANCI | Interviu

Ministerul Finantelor a vandut titluri de stat pe sase luni in valoare de 1,5 miliarde lei cu dobanda de 11,46% pe an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-02 17:02

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut, luni, certificate de trezorerie cu discont la şase luni de 1,514 miliarde lei (352,36 milioane euro), cu aproape 1% peste nivelul anunţat, randamentul mediu oferit fiind de 11,46% pe an, uşor mai ridicat decât la licitaţia anterioară, a anunţat luni BNR.

Valoarea anunţată a licitaţiei fusese de 1,5 miliarde lei. Randamentul maxim acceptat luni de Finanţe pentru titlurile cu scadenţă la 6 luni a fost de 11,50% pe an, potrivit comunicatului Băncii Naţionale a României (BNR).

Ofertele totale depuse de bănci, în valoare de peste 2,65 miliarde lei (617,6 milioane euro) au depăşit cu 75% suma atrasă de minister.

La licitaţia anterioară din 28 ianuarie, MFP vânduse certificate de trezorerie cu discont, scadente la 6 luni, în valoare de 652,6 milioane lei (154,1 milioane euro), randamentul mediu oferit fiind de 11,36% pe an, iar cel maxim - tot de 11,50%.

Ministerul Finanţelor Publice a atras în total în ianuarie peste 6,55 miliarde lei (1,55 miliarde euro) prin titluri de stat, depăşind cu aproape 1% suma anunţată iniţial, de 6,5 miliarde lei.

Nevoia de bani a Finanţelor vine pe fondul exploziei deficitului bugetar în ultimele luni din 2008, ministrul Finanţelor Publice declarând că deficitul bugetului general consolidat a ajuns în 2008 la 4,5% din produsul intern brut (PIB), după standardele româneşti, însă a atins 5,21% din PIB după standardele europene, potrivit ultimelor date disponibile.

Guvernul Boc a anunţat că şi-a stabilit ca ţintă un deficit bugetar de 2% din PIB pentru acest an, în timp ce Comisia Europeană (CE) a estimat că deficitul bugetar al României s-ar putea adânci la 7,5% din PIB în 2009, precizând însă că în prognoza sa nu a luat în calcul măsurile anunţate de noul Executiv, pentru că nu au fost încă adoptate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii