Immorent, Rompetrol si familia Patriciu au creat un parteneriat pentru realizarea Smart City, in Baneasa
Autor: Bancherul.ro
2008-05-27 10:03
Un grup de investitori format din Immorent (societate membră a Erste Group), Grupul Rompetrol si familia Patriciu au creat un parteneriat pentru realizarea Smart City, ansamblu urbanistic a cărei investitie este estimată la 300 milioane Euro, a anuntat Rompetrol luni printr-un comunicat.
Finantarea proiectului va fi asigurată de Erste Bank.
Smart City se doreste a fi unul dintre cele mai moderne proiecte arhitecturale din Europa si va fi situat la mică distantă de centrul Bucurestiului, în zona de nord, în apropierea lacului Băneasa. Suprafata întregului proiect va fi de 150.000 mp construiti.
Ansamblul va fi compus din clădiri de birouri de clasa A (50.000 mp), spatii comerciale si locuinte cu un standard ridicat (100.000 mp). Planurile Smart City includ si noul sediu al companiei Rompetrol - o clădire turn cu înăltimea de 110,7 metri care va putea deveni un punct de referintă al Bucurestiului ca asezare si volumetrie arhitecturală, dar si din punct de vedere al serviciilor oferite, precizează compania.
Toate constructiile vor folosi surse de energie alternativă, iar clădirile rezidentiale, celelalte spatii dedicate serviciilor si recreerii (bănci, magazine, restaurante, cafenele, cluburi, grădinite) vor fi gândite astfel încât să reducă folosirea zilnică a masinilor.
Clădirile rezidentiale vor avea la primele niveluri zone comerciale si parcări, iar ultimele etaje, terasate, vor fi amenajate ca si grădini. Întregul proiect se dezvoltă în jurul unor artere pietonale separate de accesele auto si va avea in jur de 2500 de parcări subterane. Aproape jumătate din suprafata terenului va fi rezervată spatiilor verzi.
„Suntem siguri că profesionalismul nostru si know-how-ul local, combinate cu bogata experientă a IMMORENT în fiecare etapă de dezvoltare a proiectelor imobiliare, cât si prestigioasa expertiză internatională si locală a arhitectilor, partenerilor si membrilor juriului care sunt pregătiti să se alăture eforturilor noastre, sunt ingredientele ideale ale unui proiect ce va fi recunoscut ca fiind de referintă si emblematic pentru dezvoltarea urbană a capitalei României", a declarat presedintele si directorul general al Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.
Noul proiect va trebui sa fie unul dintre cele mai moderne din Europa, nu doar din Bucuresti, atât din punct de vedere arhitectural, cât si prin multitudinea serviciilor care se vor putea regăsi în acest micro-oras. Din această perspectivă, initiatorii acestui proiect au lansat un concurs international de arhitectură la care au fost invitate să participe 8 firme: Foster + Partner (Anglia), Baumschlager Eberle P ARC ZT GesmbH (Austria), Neumann und Partner (Austria), Atelier 2 M Arhitectes + Arte Charpentier Arhitectes (Franta), Behnisch Architekten (Germania), Estudio Lamela Arquitectos (Spania), Rafael de La-Hoz, Architects (Spani2a), Costas Kondylisn si Partenerii LLP în parteneriat cu Alan Ritchie de la firma Philip Johnson – Alan Ritchie Architects (SUA), potrivit comunicatului.
Câstigătorul va fi desemnat la sfârsitul lunii iulie.
Pregătirea competitiei arhitecturale a fost asigurată de firma Quickborner din Germania, companie cu o vastă experientă în domeniu (din 1956) care a oferit consultantă Guvernului federal german pentru mutarea capitalei de la Bonn la Berlin, precum si pentru pregătirea competitiei arhitecturale privind vastul proiect “Erste Campus”, ce va fi realizat de Immorent la Viena.
„Puternica dezvoltare a economiei si cresterea puterii de cumpărare, combinate cu nevoia de a ajunge din urmă 15 tări ale Uniunii Europene sunt argumente în favoarea României, pozitionând-o ca o tară care beneficiază de o piată esentială pentru planurile strategice ale Immorent în Europa centrală si de est. Smart City nu este doar primul proiect care va fi dezvoltat în cooperare de Immorent în România ci, de asemenea, si cel mai mare din afara granitelor Austriei, al doilea ca mărime după Erste Campus din Viena”, a spus membrul consiliului de administratie al Immorent, Gertrud Meisel - Ortner.
Immorent este o subsidiară detinută în totalitate de Erste Bank Group si Sparkassen în Austria, dedicată ofertei de solutii complete pentru proiectele imobiliare, finantare, investitii si servicii. De la înfiintare, din 1970, Immorent a planificat si definitivat peste 1.000 de proiecte comerciale, rezidentiale si clădiri administrative. Concentrându-se pe finantarea de proiecte imobiliare, Immorent si-a dezvoltat operatiunile si oferă astăzi cele mai diverse servicii, de la planificare la implementarea constructiei, pe lângă închirierea de echipamente si spatii imobilare. Mai mult, Immorent dezvoltă si vinde proiecte imobiliare -de la cele comerciale, la proprietăti rezidentiale, în Austria si în alte 13 tări din Europa centrală si de sud - est. În prezent valoarea proiectelordezvoltate totalizează mai mult de 1,2 miliarde Euro. Immorent România si-a început activitatea în 2005 devenind un specialist imobiliar ce oferă o gamă largă de servicii în acest domeniu, cum ar fi leasingul, dezvoltarea de proiecte, managementul investitiilor, dar si numeroase servicii de constructii.
Grupul Rompetrol (The Rompetrol Group - TRG) este una dintre cele mai importante companii multinationale petroliere din Uniunea Europeană, după venituri. TRG are sediul în Olanda si operatiuni si active în Franta, România, Spania si Europa de Sud-Est. TRG reprezintă o punte de legătură între resursele de titei din Est si pietele de desfacere din Vest, asigurând un flux constant de materie primă si răspunzând nevoii consumatorilor de produse la standarde europene. Principalele activităti ale Grupului sunt în domeniile rafinare si marketing/vânzare de produse petroliere, cu interese adiacente în explorare, productie si alte servicii pentru industria petrolieră. Grupul are peste 9.000 de angajati în 13 tări. TRG urmăreste să devină una dintre cele mai mari companii petroliere din Europa si să contribuie la securitatea energetică a Europei prin obtinerea unei pozitii puternice în bazinul Mării Negre si al Mării Mediterane.
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Ultima Ora
Libra devine a doua banca, dupa BT, care face plati instant in euro
Libra Bank si-a anuntat clientii ca din 27 decembrie introduce platile instant in euro, devenind astfel a doua banca din tara care ofera acest serviciu, dupa Banca Transilvania (BT), ai carei clienti pot face transferuri instant in euro de un an, din octombrie 2023. Cele doua banci detalii
Probleme de functionare a cardurilor BRD Mastercard, la magazine si bancomate
Cardurile BRD Mastercard nu au putut fi folosite la POS-urile magazinelor si bancomatele altor banci, pe parcursul zilei de vineri, conform plangerilor clientilor bancii. Mai rau, desi tranzactiile au fost respinse, banii au fost blocati in conturi. In schimb, tranzactiile la detalii
Bancile adopta un nou sistem de plati instant cu mobilul prin cod QR: RoPay
TRANSFOND, AsociaČia RomânÄ a BÄncilor Či comunitatea bancarÄ din România anunČÄ cÄ noul sistem RoPay se va operaČionaliza începând de astÄzi Či va permite utilizatorilor plata instant cu mobilul în conformitate cu Schema naČionalÄ de plÄČi, conform detalii
Plati instant cu telefonul mobil prin cod QR la CEC Bank
CEC Bank lanseazÄ serviciul de plÄČi instant RoPay, o alternativÄ la plata cu cardul, care nu necesitÄ introducerea datelor bancare, fiind suficientÄ generarea de cÄtre beneficiar Či scanarea de cÄtre plÄtitor a unui cod QR, direct din aplicaČia mobilÄ, anunta banca intr-un detalii
- Conturile Revolut vor putea fi poprite
- Carduri virtuale pentru clientii BCR
- Platile instant, posibile la 15 banci
- Banca Transilvania imprumuta 2,5 miliarde euro, cu 5%, pentru proiecte sustenabile
- BCR ajuta oamenii din Galati afectati de inundatii si dubleaza donatiile
- ING lanseaza o platformÄ cu oferte speciale pentru clientii firme
- ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor
- ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi
- Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%
- Crestere importanta a litigiilor cu bancile solutionate prin CSALB: atentie la fraude!
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- BÄncile din România nu au majorat comisioanele aferente operaČiunilor ĂŽn numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro dupÄ primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro dupÄ prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
- Deficitul contului curent dupÄ primele douÄ luni, mai mare cu 25%
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor Ĺi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiČii imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinĹŁÄ ROBID Ĺi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- România, tot prima ĂŽn UE la inflaČia anualÄ, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare ĂŽn august, la cel mai redus nivel din ultimul an
- InflaČia anualÄ a scÄzut la 4,62%
- ComerČul cu amÄnuntul, +7,3% cumulat pe primele 8 luni
- InflaČia anualÄ, ĂŽn scÄdere la 1,8% ĂŽn Zona Euro
Ministerul Finantelor
- Datoria publicÄ, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB dupÄ prima jumÄtate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB dupÄ primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar ĂŽngrijorÄtor dupÄ prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- -5,44% din PIB, deficit bugetar ĂŽnaintea ultimului trimestru din 2024
- PreČurile industriale - scÄdere ĂŽn august dar indicele anual a continuat sÄ creascÄ
- România, pe locul 4 ĂŽn UE la scÄderea preČurilor agricole
- Industria prelucrÄtoare, evoluČie neconvingÄtoare pe luna iulie 2024
- 18 miliarde euro, deficit comercial dupÄ primele Čapte luni ale anului
Statistici
- România, pe locul trei ĂŽn UE la creČterea costului muncii ĂŽn T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 În UE ca pondere În PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat sÄ scadÄ in septembrie 2022. Ecartul faČÄ de Polonia Či Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite cautÄ soluČii pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitÄČile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to âŹ92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- ProducČia industrialÄ, ĂŽn scÄdere semnificativÄ
- Pensia realÄ, ĂŽn creČtere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrÄtoare a trecut pe plus ĂŽn aprilie 2024
- Deficitul comercial, ĂŽn creČtere de la o lunÄ la alta
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea ĂŽmpotriva dezastrelor, valabilÄ Či in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
Schimbare numar telefon Raiffeisen
Puteti schimba numarul de telefon la Raiffeisen din aplicatia Smart Mobile/Raiffeisen Online, ... detalii
-
Vreau sa schimb nr de telefon
Cum pot schimba nr.de telefon ... detalii
-
Eroare aplicaČie
Am avut ora Či data din setÄrile telefonului date pe manual Či nu se deschidea BT Pay, ĂŽn ... detalii
-
O.P. CondiČionat cÄtre Exim Bank
Valoarea creditului de refinanČat era 7300 lei Či am platit 500 lei comision Exim Bank, O.P. ... detalii
-
O. P. CondiČionat Exim Bank
Am fÄcut credit de refinanČare la BRD. BRD a trimis O.P. condiČionat cÄtre Exim Bank pentru ... detalii