BANCI | Opinie

FMI: Ritmul de scadere a economiei se va reduce in urmatoarele trimestre

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-24 11:22

Scaderea economica nu a atins punctul minim in trimestrul I, iar produsul intern brut al Romaniei va continua sa scada intr-un ritm mai redus trimestru la trimestru, pentru ca la sfarsitul lui 2009 - inceputul lui 2010, cresterea economica sa revina pe teritoriul pozitiv, a spus seful delegatiei FMI, citat de agentia NewsIn.

"Produsul intern brut isi va continua declinul in trimestrele II si III, insa nu intr-un ritm la fel de puternic ca in primele trei luni, deci nu am atins inca punctul minim al scaderii economiei. Ma refer aici la cresterea economica intr-un trimestru fata de trimestrul anterior, nu anual", a precizat seful delegatiei Fondului Monetar International (FMI) la Bucuresti, Jeffrey Franks.

El a mentionat ca recesiunea din Romania este, cel mai probabil, in forma de "U" si ca vede o revenire in teritoriul pozitiv la finalul acestui an sau inceputul lui 2010.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, declara joi ca Romania va avea crestere economica in continuare, in ciuda scaderii produsului intern brut in primul trimestru cu 6,4%.

"Raman in continuare la ideea de crestere economica, nu la fel ca in 2008, ci intr-o anume normalitate", a spus Isarescu.

Anterior, guvernatorul spunea ca punctul minim al recesiunii Romaniei - care este, in opinia sa, in "V" - a fost inregistrat in primul trimestru.

Isarescu preciza ca, in opinia sa, recesiunea tehnica nu este definita ca scadere a economiei in doua trimestre consecutive fata de trimestrele precedente, ci ca scadere a economiei in doua trimestre consecutive fata de perioadele similare din anul precedent.

Institutul National de Statistica (INS) a precizat, la jumatatea acestei luni, ca produsul intern brut Romaniei a scazut in ultimul trimestru al anului trecut cu 3,4% fata de trimestrul anterior, ceea ce, potrivit definitiei larg raspandite, marcheaza intrarea in recesiune a economiei romanesti in primele luni ale acestui an.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii