BANCI | Opinie

Florin Pogonaru: Interventia statului pentru ajutorarea sistemului bancar ar fi o eroare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-17 08:30

Intervenţia statului pentru ajutorarea sistemului bancar ar fi o eroare, dacă aceasta s-ar face în condiţiile sugerate de unele bănci, este de părere preşedintele asociaţiei oamenilor de afaceri din România, Florin Pogonaru, citat de Money Channel.

Mai mulţi preşedinţi de bănci străine care activează în România ar vrea ajutor financiar de la autorităţile române. Opinia lor nu este împărtăşită însă de unii bancheri români care lucrează în respectivele instituţii. Aceştia sunt de părere că o relaxare a creditării ar fi suficientă pentru revitalizarea sectorului.
Preşedintele asociaţiei române a băncilor, Radu Graţian Gheţea crede că ar fi fost mai prudent din partea bancherilor străini să adopte o poziţie mai rezervată faţă de situaţia sistemului bancar din România.

"Aşa cum am mai spus atunci când agenţiile de rating s-au grăbit să califice România şi de data aceasta cred că ar trebui să fie exprimat un punct de vedere în acest domeniu de către bancheri şi autorităţile române şi apoi cei din străinătate să comenteze", este de părere Radu Graţian Gheţea, preşedinte ARB.

Solicitarea băncilor cu capital străin pentru un ajutor financiar din partea Guvernului român nu trebuie să fie o chestiune prioritară pentru noi, spune preşedintele AOAR, Florin Pogonaru. El susţine că responsabilitatea fiecărui guvern este în primul rând faţă de propriii cetăţeni şi contribuabili.

"Este cu totul alt subiect să ceri Guvernului să garanteze ce face Renault la Dacia sau ce face Raiffeisen în România.

Există şi o altă variantă care nu ştiu dacă place foarte mult celor care cer intervenţia statului: varianta ca statul român să intervină prin majorări de capital la valoarea actuală de piaţă. Bancherii respectivi trebuie întrebaţi ce părere au ca ajutorul Guvernului să se facă prin participarea statului la capitalul afacerii lor sub formă de acţiuni ordinare şi vedeţi ce vă răspund", a declarat Florin Pogonaru, preşedinte AOAR.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii