BANCI | Interviu

Federal Reserve (Fed) mentine dobanda in intervalul 0-0,25%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 08:18

Consiliul de politică monetară al Federal Reserve (Fed) a decis miercuri să menţină dobânda cheie în culoarul de 0-0,25%, anticipând că acest nivel "excepţional de mic" va mai fi menţinut, deoarece informaţiile primite sugerează că economia a slăbit în continuare, potrivit unui comunicat.

"Informaţiile primite de consiliul de politică monetară al Fed - Federal Open Market Committee (FOMC) -, de la reuniunea din decembrie, sugerează că economia s-a şubrezit în continuare", afirmă bancherii centrali americani, într-un comunica publicat pe pagina de internet a instituţiei.

"Producţia industrială, demararea unor construcţii noi şi piaţa muncii au continuat să înregistreze scăderi drastice, în condiţiile în care consumatorii şi companiile şi-au redus cheltuielile. Mai mult decât atât, cererea de pe piaţa internaţională pare să se tempereze semnificativ", observă membrii FOMC.

Banca centrală americană arată că situaţia de pe unele pieţe financiare s-a îmbunătăţit, reflectând parţial eforturile guvernelor de a furniza lichiditate şi de a consolida instituţiile financiare, dar condiţiile de creditare pentru familii şi firme rămân, totuşi, aspre.

Fed estimează că "o revigorare treptată a activităţii economice va începe mai încolo în decursul acestui an, dar riscurile care ameninţă această perspectivă sunt semnificative".

Federal Reserve anticipează, de asemenea, că presiunile inflaţioniste vor fi foarte scăzute în următoarele trimestre, în contextul ieftinirii energiei şi altor mărfuri, din ultimele luni.

"Mai mult decât atât, FOMC vede anumite riscuri ca inflaţia să se menţină un timp sub ratele care asigură optim o creştere economică şi o stabilitate a preţurilor pe termen lung", avertizează banca centrală americană.

Federal Reserve va folosi "toate instrumentele disponibile, ca să sprijine reluarea unei creşteri economice sustenabile şi stabilitatea preţurilor".

Astfel, Fed "continuă să cumpere cantităţi mari de credite şi de valori mobiliare garantate cu ipoteci, pentru susţinerea pieţei ipotecare şi a celei imobiliare" şi "este gata să extindă cantitatea unor astfel de achiziţii, ca şi durata programului".

Banca centrală americană afirmă, de asemenea, că "este pregătită să cumpere valori mobiliare pe termen lung ale Trezoreriei, dacă evoluţia situaţiei arată că astfel de tranzacţii vor fi eficiente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de pe pieţele private de creditare".

Federal Reserve va implementa, totodată, un program de extindere a creditării familiilor şi micilor întreprinderi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii