BANCI | Stirea Zilei

Criza financiara loveste si bancile europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-09-29 09:21

Criza financiara mondiala a ajuns si in Europa. Banci importante din Marea Britanie, Belgia si Germania sunt afectate.

Naţionalizarea băncii britanice Bradford & Bingley (B&B) şi ajutorul de 11,2 miliarde euro acordat de autorităţile belgiele grupului financiar Fortis, demostrează adâncimea crizei financiare şi aruncă Europa în mijlocul tensiunior financiare.

Astfel, Banca britanică Bradford & Bingley (B&B) va fi naţionalizată şi activele sale performante vor fi transferate grupului financiar spaniol Santander, în timp ce activele neperformante vor fi administrate de stat.

Totodată, Fortis, cel mai mare grup financiar belgian, a primit un ajutor de 11,2 miliarde euro din partea autorităţilor belgiene, olandeze şi luxemburgheze, după ce investitorii au devenit îngrijoraţi de situaţia economică a băncii, iar banca germană HypoReal Estate a ajuns la o înţelegere cu un consorţiu de bănci pentru contractarea unui credit destinat rezolvării problemelor financiare cu care se confruntă. O sursă apropiată situaţiei a spus că Hypo a obţinut un credit de 35 miliarde euro.

Grupului bancar Wachovia, al şaselea din Statele Unite după valoarea activelor, poartă negocieri în vederea unei preluări, au anunţat surse apropiate companiei, după ce titlurile băncii s-au depreciat cu 27%, vineri, din cauza temerilor privind lipsa activelor lichide.

Camera Reprezentantilor din SUA ar putea vota astazi planul de 700 de miliarde de dolari pentru stabilizarea sistemului bancar american, insa intre timp un alt gigant, Washington Mutual, a intrat in faliment dupa ce clientii au retras 16,7 mld. $ in 10 zile.

Fortis, care detine o sucursala la Bucuresti, alaturi de o companie de leasing, are nevoie de circa 8,3 mld. euro pentru a-si consolida capitalul, dupa ce anul trecut a cheltuit 23 mld. euro pentru a prelua o parte din ABN Amro, chiar inainte de izbucnirea crizei.

In acest context, agentia americana de rating Standard&Poor's a anuntat ca Romania s-ar putea confrunta in lunile urmatoare cu o scadere a ratingului de tara, alaturi de alte economii emergente, conform unui raport citat de Mediafax.

In acelasi timp, grupul francez Societe Generale afirma ca are incredere tocmai in aceste piete, iar un raport al Citibank plaseaza Romania mai bine decat Cehia, Ungaria si Turcia intr-un clasament al vulnerabilitatii externe. Romania are de un an perspectiva negativa de rating de la S&P, iar recent analistii sai au facut o vizita de documentare la Bucuresti.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

 



 

Ultimele Comentarii