BANCI | Interviu

Comisia Europeana vrea sa aprobe inainte de Craciun planul privind ajutoarele de stat pentru banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-02 16:10

Comisarul european pentru concurenţă Neelie Kroes, care se confruntă cu presiuni accentuate din partea statelor membre ale Uniunii Europene (UE), ca să aprobe ajutoarele de stat pentru bănci, a pledat marţi pentru aprobarea noilor reglementări înainte de Crăciun, relatează Reuters.

Kroes a arătat într-un comunicat, după reuniunea miniştrilor de finanţe din ţările membre ale UE, că reprezentanţii Comisiei Europene (CE) se aşteaptă ca băncile care vor primi ajutoare din partea statului să deblocheze creditarea către economia reală.

"Este scopul meu ca autorităţile de la Bruxelles să aprobe înainte de Crăciun o serie de ajutoare suplimentare pentru a contracara extinderea crizei financiare către economia reală", potrivit comunicatului comisarului european.

Franţa, Germania, Olanda şi Suedia sunt printre ţările care au pus presiune asupra Comisiei să aprobe injecţiile de capital sau alte forme de ajutor pentru bănci.

Kroes a spus că trebuie să existe stimulente solide, astfel încât ajutoarele de stat să le fie acordate băncilor cât mai rapid cu putinţă, însă fără să li se interzică plata dividendelor, chiar dacă primesc bani publici.

Situaţia individuală a băncilor trebuie luată în considerare, a declarat Kroes, în faţa miniştrilor de finanţe. Este nevoie, însă, de măsuri de precauţie care să limiteze efectele asupra competiţiei şi să se asigure că injecţiile de capital nu majorează profiturile băncilor.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel i-au avertizat săptămână trecută pe oficialii de la Bruxelles cu privire la supravegherea schemelor de salvare propuse de băncile naţionale, în contextul crizei financiare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii