BANCI | Profil

Banca Romaneasca si-a revizuit in scadere tintele privind activele si extinderea retelei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-10 18:47

Banca Românească va încheia acest an cu o creştere de 65-70% a creditelor faţă de sfârşitul anului trecut şi de 20% pe partea de depozite, dar şi-a revizuit în scădere ţintele privind activele băncii şi extinderea reţelei, a declarat miercuri directorul general al băncii, Andreas Maragkoudakis.

"Ne-am scăzut ţintele privind valoarea activelor de la sfârşitul acestui an, de la estimarea iniţială de 3 miliarde euro. Pe partea de depozite sunt unele probleme, deoarece în ultima perioadă nu au fost creşteri la fel de mari cum am fi vrut", a spus Maragkoudakis.

Totodată, Banca Românească şi-a revizuit ţinta privind extinderea reţelei până la finalul acestui an de la 158 la 148 de unităţi. În prezent banca are 138 de unitaţi deschise.

"Avem o creştere calculată, însă trebuie să recunosc că nu este substanţială", a subliniat Maragkoudakis.

El a adăugat că Banca Românească ar putea decide, "în funcţie de condiţiile din piaţă", să transforme creditele deja acordate în monedă elveţiană în împrumuturi în euro, după ce a sistat acordarea de credite în franci elveţieni.

În ceea ce priveşte liniile de finanţare din partea băncii mamă, National Bank of Greece (NBG), Maragkoudakis susţine că acţionarul majoritar va reînnoi liniile de finanţare pe termen scurt.

"România are atuuri mai bune decât alte ţări, în ciuda problemelor cu deficitul de cont curent şi deprecierea monedei naţionale, iar NBG este aici pentru a rămâne", a mai spus direct general al băncii.

În opinia sa, criza financiară internaţională se va resimţi încă un an în sistemul bancar românesc şi până la încă doi ani în economia ţării.

Totodată, Maragkoudakis a reamintit că planul de rebranding al Băncii Româneşti se va încheia până la finalul lui 2009.

Banca Românească este deţinută în proporţie de 88,7% de către National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) are o participaţie de 10,17%.

National Bank of Greece mai controlează în România, în afară de Banca Românească, şi companiile ETEBA România, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Română Garanta şi Eurial Leasing.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



BT Property preia Funshop Park Turda

Fondul Imobiliar de Investiții Alternative BT Property a achiziționat Funshop Park Turda (Cluj) de la grupul polonez Scallier, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Tranzacția marchează intrarea fondului pe piața de retail, unde are ca obiectiv detalii

Garanti BBVA a obtinut un profit de 177 milioane lei in 2023

Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane lei È™i venituri operaÈ›ionale de 521 milioane lei. Cu aceste rezultate, banca È™i-a atins cu succes obiectivele stabilite pentru anul precedent, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Banca Transilvania are cresteri anuale de 2 cifre

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, a inregistrat in primul trimestru al anului cresteri anuale de 2 cifre: - tranzactiile (transferuri, plati, retrageri si depuneri de numerar etc.) au crescut cu 35% - creditele noi s-au majorat cu detalii

CEC Bank acorda firmelor credite garantate de stat, prin Programul IMM Plus

• În anul 2023, în cadrul Programului IMM Invest Plus (IMM Invest Romania, Agro IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct, Innovation), au fost acordate peste 1.400 de finanțări, în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de detalii

 



 

Ultimele Comentarii