PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: regulament privind aplicarea principiilor de guvernanta corporativa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-01-27 13:50

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de astăzi, Regulamentul privind aplicarea principiilor de guvernanță corporativă de către entități autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro pentru consultare publică timp de 30 de zile.

Au fost aprobate trei proiecte de normă emise în aplicarea Legii nr. 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, ca urmare a integrării propunerilor şi observaţiilor rezultate din procesul de consultare publică. Normele vor fi transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României şi vor intra în vigoare la data publicării.

În cadrul şedinţei a fost aprobat proiectul Normei pentru modificarea Normei nr. 13/2012 privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii administrate privat.

A fost aprobat proiectul de Instrucţiune privind întocmirea şi depunerea situaţiei financiare anuale şi a raportării anuale de către entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare. Proiectul va fi publicat pe website-ul Autorităţii pentru consultare publică timp de 10 zile.

Membrii Consiliului ASF au aprobat numirea unor persoane în poziţii de conducere (membri Directorat şi Consiliu de Administraţie, Director executiv, Director general adjunct) şi a unor persoane semnificative în structura unor societăţi de asigurare, brokeri şi societăţi de administrare a fondurilor de pensii private.

A fost aprobată modificarea actelor constitutive în cazul unor societăţi de asigurare şi brokeri (majorare/ reducere a capitalului social, schimbarea structurii asociaţilor, modificarea unor articole), precum şi majorarea capitalului social pentru 6 brokeri de asigurare.

Consiliul ASF a aprobat solicitarea Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom – Sucursala Bucureşti (FTIML) de avizare a modificărilor intervenite în documentele avute în vedere la momentul înregistrării S.C. Fondul Proprietatea S.A., respectiv actul constitutiv al societății şi contractul de administrare.

A fost aprobată solicitarea SC Bursa de Valori București S.A. de validare individuală a noilor membri ai Consiliului de Administraţie, precum şi de autorizare a modificării autorizaţiei de funcţionare ca operator de piaţă ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie.

A fost aprobată emiterea Certificatelor de înregistrare a valorilor mobiliare pentru Banca Transilvania S.A., ca urmare a majorării capitalului social, precum şi pentru produsele structurate emise de Erste Group Bank AG şi SSIF BROKER S.A.

A fost aprobată, de asemenea, retragerea avizelor pentru 582 agenţi de marketing avizaţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Cu venituri de 10.000 de lei, ai servicii dedicate, tip premium banking, la Banca Transilvania

Banca Transilvania a ajuns la 100.000 de clienți Premium Banking, segment de business diferit de Private Banking, +25% față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: “Creșterea numărului de clienți detalii

IFN-ul Credit Prime a dat credite de 30 milioane euro, cu dobanzi de 900%

IFN-ul Credit Prime, detinut de firma Ecofinance, din grupul Dyninno, inregistrat in paradisul fiscal Malta, anunta intr-un comunicat ca si-a majorat portofoliul de credite cu 40% in 2022: "Valoarea totală a creditelor acordate a ajuns la 30 milioane de euro, detalii

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până detalii

Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

 



 

Ultimele Comentarii