BANCI | Profil

Volksbank isi inceteaza astazi activitatea, dupa preluarea de catre Banca Transilvania. Si au mai ramas doar 36 de institutii de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-31 17:35

Astazi este data oficiala de absorbtie a Volksbank de catre Banca Transilvania (BT), la un an de la semnarea tranzactiei prin care banca austriaca a fost vanduta, dupa ce a suferit pierderi importante din cauza creditelor in franci elvetieni (CHF).

Reprezentantii BT au declarat pentru Bancherul.ro ca vor fi pastrate doar o treime din cele 130 de unitati ale Volksbank, iar in privinta angajatilor, "99% dintre ei au claritate in perioada urmatoare" (vezi aici detalii).

Sistemul bancar romanesc a ramas astfel cu doar 26 de banci cu statut de persoane fizice romane, dupa ce in octombrie si Millennium Bank a fost integrata in OTP Bank. Acestora li se adauga 7 sucursale ale unor banci din state membre UE, doua banci de locuinte (BCR si Raiffeisen) si o cooperativa de credit (Creditcoop), in total 36 de institutii de credit, mai putin cu 4 fata de cele 40 cate erau la finalul lui 2014.

Grupul BT a facut profit urias in urma preluarii Volksbank

Preluarea Volksbank a fost una foarte profitabila pentru BT, care a castigat nu mai putin de 1,5 miliarde de lei din aceasta tranzactie, conform datelor financiare publicate de banca din Cluj.

Grupul BT a inregistrat un profit urias, de aproape 2,3 miliarde lei la nivel de grup, raportat la finalul lunii septembrie 2015, dupa incheierea conversiei creditelor in CHF, inclusiv profitul de 1,5 miliarde lei rezultat in urma tranzactiei de preluare a Volksbank. (vezi aici detalii)

Si asta in contextul in care dupa semnarea contractului de vanzare/cumparare, BT a derulat o companie de conversie a creditelor in CHF ale clientilor Volksbank, carora le-a oferit un discunt mediu de 22,5% din soldul creditelor, la care s-a adaugat anularea comisionului de risc. Costul preluarii a unui numar de 34.000 de clienti persoane fizice cu credite s-a ridicat la 1,5 miliarde lei (vezi aici detalii).

BT a anuntat ca urmeaza sa preia de la Volksbank aproximativ 170.000 de clienti, dintre care in jur de 34.000 de persoane fizice care au credite si 16.000 de firme.

Dintre cei 170.000 de clienti ai Volksbank, in jur de 50.000 detin carduri. Ei ar fi trebuit sa se prezinte pana la finalul acestui an in unitatile Bancii Transilvania pentru a-si ridica noi carduri emise de BT, ce vor putea fi folosite incepand din 2 ianuarie 2016.

(Vezi aici 8 lucruri pe care trebuie sa le stii daca esti client Volksbank)

Comentarii

falimentare
faliment
Bancile care au acordat credite CHF vor falimenta, la fel si bancile grecesti vor avea de suferit in 2016, bine ar fi sa le vanda pana mai iau ceva bani pe ele. Transilvania va mai cumpara cel putin o banca.., e posibil chiar Carpatica sa fie achizitionata rapid..., e o afacere buna ca se afla sub presiunea necesitatii majorarii de capital si vor obtine un pret bun pe ea si probabil vor urma si alte banci. In a doua jumatate a anului bancile mama grecesti vor avea probleme, gura de oxigen primita acum nu va fi suficienta si probabil Piraeus Bank si Banca Romaneasca vor fi sacrificate pt a mai supravietui bancile. Criza din Grecia nu a depasit pragul critic si reformele.

cosmin
Zece negrii mititei in 2016, in sistem bancar
Oare cate vor mai ramane pana la sfarsitul anului?

Jack Spintecatorul
Sa plangem
D-zeu s-o odihneasca !!! WCR cand dai ortul popii, ca esti cea mai pacatoasa si pagana ???

Gogu
Una singura este suficienta
Sa pocneasca toate: BCR, Raiffeisen, Credit Europe etc. Sa ramana una singura, CEC, ca pe vremea lui Ceausescu. Au dreptate clientii, BCR - Banca Camatarilor Romani este cea mai nenorocita. Poate-i mancam si ei coliva anul asta!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii