BANCI | Revista presei

UniCredit vrea sa vanda Bank Austria

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-20 21:56

UniCredit analizează vânzarea operaţiunilor de retail şi de finanţare a companiilor mici şi mijlocii ale diviziei Bank Austria, pentru circa 800 de milioane de euro, potrivit unor surse apropiate situaţiei, potrivit Reuters.

"Este una dintre opţiunile avute în vedere", a declarat una dintre surse.

Surse citate de publicaţia austriacă Der Standard au spus că banca italiană poartă discuţii la nivel înalt cu fondul american de investiţii Cerberus Capital Management, proprietarul băncii austriece Bawag PSK.

O a doua sursă a confirmat că au loc discuţii legate de activele de retail şi cele destinate IMM-urilor cu reprezentanţii Bawag, deţinută de Cerberus şi GoldenTree Asset Management.

UniCredit vrea să obţină aproximativ 800 de milioane de euro prin această vânzare, care ar dubla activele Bawag, dar acordul nu este sigur, având în vedere dezacordurile legate de preţuri, a adăugat sursa.

Reprezentanţii Bawag au refuzat să comenteze dar au reiterat că acţionarii băncii evaluează mai multe opţiuni strategice.
Der Standard a relatat că operaţiunile de administrare a averilor ale Bank Austria urmează să fie incluse în subsidiara Schoellerbank.

UniCredit a menţionat într-un comunicat că nu a fost luată încă o decizie referitoare la Bank Austria şi că nu există încă o soluţie preferată.
"La nivel general putem confirma că urmărim permanent ajungerea la modele de afaceri sustenabile din punct de vedere financiar în toate regiunile", se arată în comunicat.

Bank Austria derulează majoritatea afacerilor UniCredit în Europa Centrală şi de Est.

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, reface un plan strategic pe cinci ani prezentat acum un an, pentru creşterea veniturilor şi reducerea costurilor.

Banca intenţionează să desfiinţeze circa 10.000 de locuri de muncă, majoritatea în Italia, Germania şi Austria, au declarat mai multe surse.
Reducerea costurilor ar ajuta UniCredit să tempereze temerile din piaţă că ar putea avea nevoie de o emisiune de acţiuni, eventualitate respinsă în mod repetat de Ghizzoni.

"În contextul afacerilor cu profitabilitate redusă, UniCredit evaluează permanent un număr de soluţii organice şi non-organice, pentru îmbunătăţirea profitabilităţii generale a grupului", se arată în comunicatul băncii.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, iar la nivel global este prezent în 17 state, unde are peste 140.000 de angajaţi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Revista presei



Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din Arad, conform informatiilor publicate in presa, care precizeaza ca tranzactia a fost aprobata de Banca detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2 de pensii intr-o firma germana, Wirecard, un procesator de plati prezent si in Romania, care a fost prins cu o frauda detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia, prin intermediul unor firme din Ghimpati, judetul Giurgiu, care si-au deschis conturi la bancile romanesti, probabil cu detalii

In cel hal a ajuns Capital.ro! Un biet site de fake news (clickbait) promovat chiar de Google, desi e conflict de interese

Odata o revista de afaceri de calitate, pe vremea cand era detinuta de grupul de presa Ringier, Capital, cumparata in 2011, impreuna cu Evenimentul Zilei, de Dan Andronic, fiul celebrului caricaturist Adrian Andronic, a ajuns acum un biet site de "clickbait", adica de titluri inselatoare si detalii

 



 

Ultimele Comentarii