BANCI | Profil

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat rezultate peste asteptari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-12 17:19

• Profit net de 278 milioane RON, în creştere cu 31% faţă de perioada similară a anului trecut, determinând un ROE anualizat de 22,6% şi ROA anualizat de 2,6%.

• Extinderea rapidă a business-ului băncii a depăşit media sistemului bancar. Volumul creditelor a crescut cu 75% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, respectiv cu 44% de la începutul anului. 68 de noi sucursale au fost deschise în primele trei trimestre ale anului 2008.

UniCredit Ţiriac Bank raportează un profit net de 278 milioane RON pe primele nouă luni ale anului 2008, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, depăşind ţintele financiare stabilite, se arata intr-un comunicat al bancii.

Venitul operaţional pentru aceeaşi perioadă este de 807 milioane RON, în creştere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut.

Astfel, nivelurile de profitabilitate şi de eficienţă depăşesc media pieţei: ROE este 22,6%, ROA 2,6% şi raportul cost/ venituri este de 49,9%, în pofida investiţiilor într-o expansiune geografică rapidă.

“Toate eforturile întreprinse anul trecut ne-au permis sa creştem semnificativ capacitatea băncii de a genera venituri în mod sustenabil”, a declarat Răsvan Radu, Preşedinte Executiv al UniCredit Ţiriac Bank. “Acesta este rezultatul îmbunătăţirii gamei produselor şi serviciilor, a calităţii sistemelor şi a accentului pe instruirea personalului băncii.”

“Nivelurile mari de creştere nu afectează eficienţa, randamentul investiţiei şi ţintele de risc”, a spus Stanislav Georgiev (foto), Directorul Diviziei Financiare a băncii. “EVA (Economic Value Added) şi randamentul activelor ponderate la risc sunt principalii noştri indicatori de măsurare a performanţei. Banca are un nivel de lichiditate confortabil şi capitalizare ridicată.”

Totalul activelor a atins 16,8 miliarde RON, în creştere cu 49% faţă de sfârşitul trimestrului al treilea al anului trecut şi cu 31% mai mult comparativ cu sfârşitul anului 2007. Volumul creditelor totale (inclusiv cele direct finanţate de banca-mamă) au crescut cu 75% comparativ cu perioada similară din 2007 şi cu 44% faţă de sfârşitul anului trecut, ajungând la 15,7 miliarde RON.

Banca a înregistrat creşteri semnificative pe toate segmentele principale: volumele creditelor corporatiste au crescut cu peste 50% faţă de finalul anului trecut, volumul creditelor pentru IMM au depăşit dublul, iar volumele creditelor acordate clienţilor persoane fizice au crescut cu peste 37% în primele nouă luni ale acestui an.

Depozitele clienţilor au crescut cu 36% faţă de sfârşitul trimestrului al treilea din 2007. Calitatea activelor rămâne bună, iar politica de gestionare a riscului prudentă, cu un raport al costului anualizat al riscului pe activele ponderate la risc de 0,87 puncte procentuale şi acoperirea portofoliului de credite prin provizioane de 2,1%, neschimbat faţă de nivelul de la jumătatea anului curent.

UniCredit Ţiriac Bank s-a angajat într-un program de expansiune a reţelei, deschizând astfel 68 de noi sucursale în primele nouă luni ale anului 2008, numărul unităţilor ajungând la 209 la sfârşitul lunii septembrie 2008. Circa 500 de noi angajaţi au fost recrutaţi de la începutul acestui an. Banca a pus bazele unei companii specializate în consumer finance într-un joint venture cu UniCredit Consumer Finance din Milano, companie care îşi va deschide porţile pentru populaţie în ultimul trimestru al acestui an.

În 2008, UniCredit Ţiriac Bank a preluat sucursala din România a Banca di Roma, după o triplă fuziune derulată pe parcursul ultimilor doi ani. Numeroase iniţiative au fost încheiate şi altele au demarat pentru stimularea business-ului băncii, care au constat în lansarea de noi produse, în îmbunătăţirea calităţii serviciilor, creşterea satisfacţiei clienţilor şi a angajaţilor băncii în mod sustenabil.

Banca a pus accent deosebit pe îmbunătăţirea politicii de responsabilitate socială şi a sporit sprijinul acordat acestui tip de iniţiative comparativ cu sfârşitul anului trecut, când s-a clasat pe locul al 4-lea în topul celor mai active companii din România din punct de vedere social.

(Cifrele prezentate în acest document sunt extrase din rapoartele financiare în standard IFRS, dacă nu există alte specificaţii)

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa bancară din România, deţinând active totale în valoare de 4,5 miliarde de euro (la 30 septembrie 2008). UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent circa 600.000 clienţi prin intermediul a peste 210 sucursale. Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi, UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

CEC Bank a intrecut BRD si devine a treia mare banca din Romania

CEC Bank a avut o crestere robusta anul trecut, reusind sa devina a treia mare banca din Romania, luand locul BRD. "Ne-am majorat activele cu 35% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce ne-a propulsat în topul primelor trei bănci din detalii

 



 

Ultimele Comentarii