Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Unicredit introduce o taxa de 20 de lei pentru reinnoirea cardurilor; care banci au cele mai mici comisioane pentru utilizarea unui card de debit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-12 23:24

Unicredit isi va taxa clientii cu 20 de lei pentru reinnorea cardurilor de credit, de la 1 decembrie 2020, un tip de comision practicat doar de alte doua banci romanesti (Libra Bank - 5 lei si Credit Europe Bank - 3 lei (vezi tabelul).

Unicredit a decis sa aplice acest comision in paralel cu introducerea serviciului pentru livrarea cardurilor la domiciliul clientilor, gratuit.

Alte banci, precum BCR, au un comision de 10 lei pentru livrarea cardurilor acasa la clienti, in timp ce majoritatea restului bancilor fie nu aplica niciun comision, fie nu livreaza cardurile la domiciliul clientilor.

Criza COVID-19 obliga insa bancile sa lucreze cu clientii online si la distanta, inclusiv prin trimiterea cardurilor prin posta, acasa la clienti, ceea ce inseamna, insa, costuri suplimentare cu curierul, costuri pe care unele banci nu sunt dispuse sa le suporte ele, ci le transfera clientilor.

Noul comision introdus de Unicredit face ca aceasta banca sa fie a doua cea mai scumpa, dupa Raiffeisen, in privinta utilizarii unui card de debit, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 12 comisioane.

Bancile cu cele mai ieftine carduri de debit

Cel mai ieftin card de debit este cel emis de CEC Bank, cu un cost total de 8,5 lei pentru cele 12 comisioane, urmat de cardul Libra Bank, cu 15 lei si Alior Bank, cu 18 lei.

CEC Bank este singura banca din Romania care nu aplica niciun fel de comision pentru utilizarea cardului de debit standard, fara vreo conditie privind incasarea salariului sau contractarea unui pachet de servicii: nu exista comisioane nici pentru retragerile de numerar de la orice banca, nici pentru interogarea (vizualizarea) banilor de pe card la bancomate.

Singurele comisioane la CEC Bank sunt cele pentru administrarea contului (5,5 lei lunar) si administrarea cardului (3 lei lunar).

Cele mai scumpe carduri

Cardurile de debit cu cele mai mari comisioane sunt cele ale Procredit Bank, Unicredit si Alpha Bank, cu mentiunea ca la Procredit Bank exista patru retrageri gratuite de numerar in fiecare luna, care mai compenseaza din comisionul ridicat pentru administrarea contului, de 25 de lei lunar.

Costul retragerilor de numerar de la ATM-uri a fost calculat luand in considerare o suma in valoare de 1.000 de lei.

Astfel, costul cardurilor Procredit si Unicredit ajung la 64 de lei, de patru ori mai mare decat cele mai ieftine trei carduri si de doua ori mai ridicat decat media celor 20 de carduri luate in calcul: 36 de lei.

Cele mai mari comisioane pentru un card de debit sunt cele pentru retragerile de numerar si variaza intre 0 lei la CEC Bank si Alior Bank si 1,5%, minim 7 lei, la Unicredit, in cazul utilizarii cardurilor emise de aceasta banca la ATM-urile altor banci.

Pentru retragerile de numerar la propriile ATM-uri, doar patru banci nu percep comision (Banca Transilvania (BT), BCR, CEC Bank si Alior Bank), in timp ce la restul bancilor, comisionul este in general de 0,2% din suma retrasa, insa poate ajunge si la 1%, minim 10 lei, la cardurile Raiffeisen.

Inca o data, este vorba de comisioanele standard, fara conditionari precum pachete de cont sau incasarea salariului intr-un cont al bancii, o tendinta in ultima vreme (vezi aici topul pachetelor de conturi cu salarii).

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Alior Bank  carduri de debit  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

sic
comision livrare card
Mai nou si BT percepe un comision de livrare a cardului de debit prin curier de 15 lei dar ofera si posibilitatea de ridicare personala din agentia emitenta

Nik
Unicredit Debit
Niste hoti si unicredit, daca ai debit si nu-ti intra lunar peste 700lei esti taxat 5lei administrare cont si 2lei administrare card, asta vine 84lei , mai bagi si reinoirea cardului 20 este deja 100, extragi de la un bancomat gen transilvania esti taxat cu 7lei, probleme si la 3d secure care se face acum prin aplicatie, daca inregistrezi cardul pe emag esti taxat 1leu, deoarece ori emagul ori unicredit nu face operatiunea in timp util esti taxat si la a doua incercare. Nu-i de mirare ca lumea fuge pe revolut si solutii din strainatate. Mai mult zic comision 0 la propiile bancomate, dar exista si acolo un 0,ceva.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii