BANCI | Stirea Zilei

UniCredit ajuta 600 de copii si 500 de batrani ramasi singuri acasa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-22 14:21

Asociaţia Alternative Sociale şi Unidea – Fundaţia UniCredit, în colaborare cu UniCredit Ţiriac Bank, demarează proiectul „Migrations – România: Combaterea efectelor negative ale migraţiei în rândul copiilor şi al bătrânilor rămaşi acasă”, care se va derula până în anul 2011.

Beneficiarii proiectului sunt 600 de copii şi 500 de bătrâni din judeţul Iaşi, ale căror rude apropiate au plecat să muncească peste hotare. Cele două categorii de beneficiari vor primi asistenţă psihologică, socială şi juridică, precum şi sprijin material constând în hrană, rechizite, haine sau medicamente, în funcţie de necesităţi.

„Programul Migrations a fost iniţiat de către Unidea – Fundaţia UniCredit, cu principalul scop de a creşte nivelul de conştientizare cu privire la migraţie, recunoscând subiectul ca unul dintre temele de actualitate cele mai importante şi presante. Programul se adresează celor 22 de ţări în care Grupul este prezent. Acestea sunt afectate în variate grade de fenomen, problemele asociate fluxului migraţiei prezentând aspecte specifice în fiecare ţară. Proiectul desfăşurat în România şi sprijinit de către Unidea, Fundaţia UniCredit, este cea de-a treia iniţiativă din cadrul Programului Migrations, urmând proiectelor derulate în Serbia şi în Germania”, declară Paolo Cocchi, Secretar General al Unidea.

„Conform unui studiu realizat de UNICEF şi Asociaţia Alternative Sociale, încă de acum doi ani, în ţara noastră, în regiunea Moldovei, peste 100.000 de minori aveau unul sau ambii părinţi plecaţi să lucreze în străinătate. Aceşti copii au dreptul la o viaţă normală şi vor avea acum si mai multe şanse pentru o reintegrare în comunitatea în care trăiesc”, spune Anca Nuţă, Manager CSR în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

„Migraţia pentru muncă afectează atât copiii, cât şi bătrânii. Deşi mulţi dintre părinţii care pleacă la muncă în străinătate îşi lasă copiii în grija bunicilor, experienţa noastră a arătat că de foarte multe ori inclusiv bătrânii au nevoie de servicii de asistenţă psihologică, socială şi medicală. Acesta este motivul pentru care în cadrul acestui proiect ne adresăm atât copiilor, cât şi bătrânilor”, declară Cătălin Luca, Director Executiv al Asociaţiei Alternative Sociale.

Proiectul „Migrations – România: Combaterea efectelor negative ale migraţiei în rândul copiilor şi bătrânilor rămaşi acasă” include o campanie de informare şi o campanie de sensibilizare asupra problemelor complexe pe care le implică fenomenul migraţiei pentru muncă. Astfel, prima etapă a proiectului se va desfăşura la nivel naţional şi internaţional şi va promova modalităţile prin care părinţii plecaţi la muncă în străinătate pot beneficia în ţara în care lucrează de alocaţie pentru copiii lor rămaşi acasă. Cea de-a doua campanie va viza sensibilizarea comunităţilor locale ieşene şi implicarea acestora în sprijinirea bătrânilor aflaţi în dificultate.

Proiectul a fost iniţiat cu ajutorul fondurilor în valoare de 480.000 de euro oferite de către Unidea – Fundaţia UniCredit şi se desfăşoară în colaborare cu UniCredit Ţiriac Bank. Scopul acestuia vizează reducerea impactului fenomenului migraţiei asupra celor mai vulnerabile categorii de populaţie, într-o zonă serios afectată în acest sens.

Programul este implementat, de asemenea, în colaborare cu Asociaţia Naţională de Protecţie a Drepturilor Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Iaşi, Casa Judeţeană de Pensii Iaşi.

Despre Asociaţia Alternative Sociale

Asociaţia Alternative Sociale a fost înfiinţată în 1997 de un grup de studenţi de la Facultatea de Asistenţă Socială a Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi. Printre principalele sale linii de acţiune se numără sprijinirea reformei în domeniul justiţiei, prevenirea şi combaterea traficului de persoane, prevenirea abuzului, neglijării, exploatării şi instituţionalizării copiilor, furnizarea de servicii psihosociale pentru copii, bătrâni şi minori victime ale infracţiunilor. Asociaţia realizează de asemenea studii, cercetări, metodologii şi publicaţii resursă.

Despre Unidea - Fundaţia UniCredit

Unidea – Fundaţia UniCredit este o organizaţie non-profit fondată în martie 2003 de către Grupul UniCredit, pentru a transpune în practică angajamentul acestuia pentru promovarea principiilor complexe care stau la baza identităţii corporatiste a Grupului. Unidea este finanţată în exclusivitate de Grup şi este o entitate separată, cu propriul Consiliu Director, format din reprezentanţi de marcă ai societăţii civile. Fundaţia Unidea – UniCredit se implică în mod direct în implementarea proiectelor de dezvoltare desfăşurate în ţările în care Grupul UniCredit este prezent (22 de ţări), dar şi în zone în care Grupul nu activează, în special în Africa Subsahariană.

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent circa 600.000 clienţi prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance şi UniCredit Processes and Administration.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii