BANCI | Analiza

Unde ne tinem depozitele: La ATE Bank?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-04-17 10:53

Ceea ce stim despre banca greceasca ATE Bank este ca a fost una dintre bancile nesabuite din Romania care in anii de euforie dinaintea crizei s-a repezit sa castige cota de piata cu orice pret, prin campanii agresive, ajungand chiar in postura de a fi declarata de o publicatie economica drept cea mai buna banca intr-un clasament al produselor si serviciilor bancare.

Acum, ATE Bank a ajuns sa fie salvata de la faliment prin preluarea sa de catre Piraeus Bank, ce detine in prezent 93,27% din actiunile bancii romanesti. Subsidiara Piraeus Bank din Romania este in prezent in faza de a prelua activele ATE Bank Romania. Procedurile de vanzare a bancii sunt insa intarziate de actionarii minoritari, printre care SIF Oltenia.

Conform ultimelor date disponibile privind portofoliul bancii, la finalul lunii aprilie 2012, ATE Bank avea cea mai mare expunere la categoria clienti persoane fizice pe creditele  de nevoi personale cu ipoteca, cele mai riscante tipuri de credite, respectiv 108 milioane lei, dintr-un total de 193 de milioane reprezentand credite pentru persoane fizice.

Si in portofoliul de credite acordate firmelor banca are o expunere mare in sectorul imobiliar, de 172 milioane lei, dintr-un total de 931 milioane lei reprezentand finantari pentru firme.

Banca avea in aprilie 2012 un indicator de solvabilitate de 13,23%, sub cel mediu al sistemului bancar, de peste 14%, dar cu mult peste limita minima legala de 8%.

La finalul lui 2009, banca avea un sold de credite de 895 milioane lei si un volum de depozite de la clienti de 529 milioane lei. Banca si-a propus ca in 2010 sa ajunga la depozite de 655 milioane lei si la credite de peste 1 miliard de lei. In planul de afaceri pentru 2010 banca urmarea sa deschida inca 7 sucursale in tara si sa investeasca minim 60 milioane euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii