BANCI | Opinie

Un client Raiffeisen Bank si-a dat foc pentru ca a pierdut banii platiti pentru o asigurare de viata cu componenta de economisire pentru pensie Metropolitan Life. Cat de corecte sunt aceste asigurari si ce capcane au

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-03-20 17:16

Un barbat si-a dat foc astazi in sediul Raiffeisen Bank din ansamblul Palas, situat in centrul orasului Iasi, dupa ce a strigat: Mi-ati luat banii copiilor! Sefa unitatii bancare a sarit in ajutorul omului in varsta de aproximativ 50 de ani folosind un extinctor, relateaza presa locala.

Pompierii si salvarea Smurd au sosit in scurt timp la fata locului, pentru a-i acorda barbatului primul ajutor, constatand ca acesta avea arsuri pe 5% din suprafata corpului, pe fata si brate. El a fost transportat apoi la Spitalul Sfantul Spiridon.

Ce l-a determinat pe clientul Raiffeisen Bank sa-si dea foc in banca? Avea credit si banca i-a luat casa?

Raiffeisen spune ca respectivul client nu reprezinta un caz social (adica nu este sarac) si nu are credit la Raiffeisen Bank, ci doar conturi. Medicii au declarat ulterior ca acesta suferea de depresie.

Motivul pentru care a recurs la forma extrema de protest de a se autoincendia il constituie o asigurare de viata cu componenta de economisire oferita de Metropolitan Life dar vanduta in agentiile Raiffeisen, pentru care a platit prime timp de 10 luni, dupa care a intrerupt platile, iar contractul a fost reziliat.

Omul a mers zilele trecute la banca sa ceara inapoi banii depusi timp de 10 luni, dar i s-a spus ca acei bani nu i se mai pot rambursa, asadar i-a pierdut, conform prevederilor contractului de asigurare.

Ce spune Raiffeisen Bank:

"Domnul Budurea Paul, in calitate de client Raiffeisen Bank, a achizitionat in luna aprilie 2012 un produs de asigurare de viata cu componenta de economisire, de la unul din partenerii bancii. (Metropolitan Life)

Contractele au valoare de rascumparare incepand cu anul trei de contract, pana atunci avand valoare de rascumparare zero, asiguratii beneficiind insa de protectie pentru riscurile prevazute in contract in toata aceasta perioada.

Aceste caracteristici sunt specificate transparent si explicit in cererea de asigurare in baza careia se emite contractul.

In cursul lunii martie, domnul Budurea a solicitat verbal rascumpararea acestui contract in agentiile Raiffeisen Bank din Iasi si i s-a raspuns ca acest contract este reziliat pentru neplata primelor lunare scadente (dansul a platit doar 10 luni, dupa care a intrerupt plata politei, deci nu a mai platit nimic de aproximativ doi ani).

Colegii nostri din Raiffeisen Bank i-au adus aceste lucruri la cunostinta - in 13 martie si ieri, 19 martie; Astazi domnul Budurea a ales sa protesteze intr-o maniera extrema intr-una din agentiile noastre din Iasi.

Ne exprimam regretul pentru cele intamplate si speram ca domnul Budurea sa fie bine cat mai curand."

Capcana unei asigurari de viata cu componenta de economisire (investitie)

Acest caz releva problemele asigurarilor de viata cu componenta de economisire, un produs hibrid (si asigurare si economisire pe termen lung, in perspectiva pensionarii), greu de inteles de catre clienti si care are o capcana in care a intrat si clientul Raiffeisen.

Atunci cand vand aceste asigurari, reprezentantii firmelor de asigurari si ai bancilor le promoveaza ca pe niste produse de economisire si investitii care-ti aduc castiguri fabuloase pe termene lungi, de 10-20 de ani, astfel ca la finalul contractului vei beneficia de sume frumoase, pe care poti sa le incasezi integral sau sub forma de pensie (sau alocatii pentru copii) de mii de lei lunar.

Clientului i se explica mai putin sau chiar deloc ca exista riscul de a pierde banii depusi in contul acestei asigurari (produs de economisire), daca reziliezi contractul inainte de un anumit termen (3 ani in acest caz) sau daca nu mai platesti primele de asigurare.

Cu alte cuvinte, daca timp de 2 ani, sa spunem, platesti lunar prima de asigurare, iar apoi nu o mai poti plati sau vrei sa renunti la contract, ramai fara toti banii depusi pana in acel moment.

Asta a patit domnul Budurea: a platit timp de 10 luni, dupa care contractul i-a fost reziliat si a pierdut toti banii.

Mai mult ca sigur ca el nu stia aceste lucru sau nu a fost constient de acest risc. Altfel nu recurgea la acest gest extrem de protest, de a se autoincendia.

Cat de responsabile s-au dovedit banca si firma de asigurari Metropolitan Life in vanzarea acestei asigurari si ce vina poarta? Ramane de vazut.

Cum este prezentata pe site-ul Metropolitan Life asigurarea de viata cu componenta de economisire (pe site-ul Raiffeisen nu exista informatii despre aceasta asigurare)

Program de Asigurare cu Componenta de Economisire pentru Pensie

Programul de Asigurare cu Componenta pentru Pensie de la Metropolitan Life – Capital Extra – este orientat catre economisirea pe termen lung. Daca pentru actualii pensionari se transmit in general vesti proaste, pentru viitorii pensionari se pot gasi si solutii. Iar solutia cea mai potrivita este cea care depinde de tine. In acest caz, cea a unei asigurari de viata cu capitalizare ce iti ofera posibilitatea de a planifica un viitor sigur care iti permite sa te bucuri de stilul de viata pe care il alegi. Cu acest scop a fost creata solutia descrisa mai jos de planificare pentru momentul retragerii din activitate.

Descrierea produsului

- Obiectiv principal: suplimentarea pensiei, de aceea o mare parte a contributiilor tale sunt orientate catre economisire.

- Acelasi contract iti ofera totodata si protectie financiara impotriva accidentelor.

Afla cum functioneaza economisirea:

- La maturitatea contractului vei dispune de o Suma Asigurata garantata la care se adauga beneficiul investitional obtinut suplimentar.

- Primesti un rezultat investitional garantat (denumit dobanda tehnica) ce se regaseste în Suma Asigurata de la maturitatea contractului.

- Suplimentar, primesti un Bonus de Maturitate de 5 – 10% din Suma Asigurata daca toate primele au fost achitate la termenul indicat pe perioada contractului.

Afla in ce consta beneficiul de protectie al politei:

- In cazul unui Deces din accident, cei dragi, pe care i-ai indicat drept Beneficiari, vor primi din partea Metropolitan Life un sprijin financiar egal cu de trei ori Suma Asigurata stabilita in contract.

- Pentru ca accidentele nu pot fi prevazute, insa pot avea consecinte majore asupra vietii tale, primesti de doua ori Suma Asigurata stabilita in contract in caz de Invaliditate Totala Permanenta din Accident sau un procent din Suma Asigurata pentru Invaliditate Permanenta Partiala din Accident, in functie de gravitatea acesteia.

Durata

Alegi durata contractului: pe o perioada fixa de 10 sau 20 de ani, sau pana la 60 de ani daca esti femeie sau 65 de ani daca esti barbat.

Optiuni

- Ai posibilitatea de a alege Sume Asigurate Garantate semnificativ mai mari inca de la inceput, prin acceptarea majorarii primelor cu 3% in fiecare an

- Poti majora elementul de economisire prin Clauza de Investiţie Depozit

- Exista optiunea de a plati noi pentru tine. Daca datorita unei incapacitati de munca totale si permanente, nu mai poti plati primele de asigurare, Metropolitan Life preia plata acestora, astfel incat la sfarsitul contractului sa beneficiezi de aceeasi suma de bani.

- La sfarsitul contractului poti alege dintre 6 modalitati de plata a Sumei Asigurate de la maturitate: toti banii odata, rata cu o valoare stabilita de tine, rata pe o perioada stabilita de tine, renta pe durata intregii vieti, renta garantata pe o perioada aleasa de tine, renta transferabila in proportie de 60% sotului supravietuitor sau sotiei supravietuitoare

Mai multa acoperire

Tu decizi daca vei extinde beneficiul de protectie si pentru alte evenimente: Incapacitate de Munca Totala si Permanenta, Spitalizare si Convalescenta, Interventii Chirurgicale din Accident sau din Accident si Imbolnavire. In plus, pe aceeasi polita de asigurare de viata, poti acoperi si membrii familiei.

Important de stiut

Valoarea contributiilor

- In functie de economiile si disponibilitatile tale financiare vei stabili impreuna cu consultantul Metropolitan Life un grafic personalizat de contributii (prime de asigurare).

Acestea pot fi: prime egale pe toata durata contractului, prime crescatoare, varianta ce iti ofera beneficii garantate mai mari sau prima unica ce implica acceptarea unor conditii speciale.

Reducere de prima:

- De frecventa (in functie de frecventa de plata a primelor pe care o alegi)

Flexibilitate pe parcursul contractului:

- Poti creste Suma Asigurata pentru pentru componentele de protectie pentru a corespunde nevoilor tale.

- Poti modifica frecventa de plata a primelor pentru a fi in avantajul tau.

- Ai posibilitatea de a rezilia contractul, insa trebuie sa stii ca beneficiile unei asigurari de viata devin semnificative prin economisire pe termen lung, iar valoarea de rascumparare a contractului in primii 3 ani este egala cu zero.

Cum poti beneficia de serviciile Metropolitan Life

- Oriunde ai fi, in orice regiune a tarii, poti fi sigur ca unul dintre consultantii si managerii nostri va fi aproape de tine.

Fiecare dintre acesti profesionisti are pregatirea si instrumentele necesare sa te ajute sa identifici necesitatile reale pe care le ai si, pe baza acestor necesitati concrete, sa alegeti impreuna cea mai buna solutie de asigurare. E suficient doar sa ne trimiti cateva randuri (Contact) si unul din consultantii nostri te va contacta.

Comentarii

Dan
Atentie la asigurari
Mda, ramanae de vazut daca respectivului i s-a spus de catre cei de la Raiffeisen, care i-au vandut produsul, ce inseamna exact "valoare de rascumparare 0 inainte de 3 ani". Cei de la Metropolitan nu cred ca au vreo vina in cazul de fata, fiindca nu au vandut ei produsul. Pentru ca, altfel, au destule bube in cap, refuzand sa despagubeasca sute de dosare de asigurare aferente unor credite bancare, pe motive doar de ei stiute. In treacat fie spus, asta va fi urmatorul mare scandal pe piata financiara. Va implica societatile de asigurari lacome, care si-au pus incet, dar sigur, bancile in cap. Si Metropolitan Life este una dintre acele societati de asigurari.

Vali
feriti-va de hotia cu numele de Metropolitan
Probabil o sa-si schimbe din nou numele, asta ar fi a patra oara in ultimii 5 ani -dupa ce si-au zis AIG Life si ALico, acum e Metropolitan, la anul cine stie cum. E incredibil cum au putut sa-i prosteasca pe Raiffeisen,care e o banca serioasa, sa vinda pentru ei asemenea mizerie si minciuna.

catalin
hotie mai mare cu asigurari la telefon
Pe mine m-ausunat la telefon de la Raiffeisen la telefon sa-mi ia bani din cont pe asigurari- tot in combinatie cu Metropolitan. Nici nu am inteles bine ce vor si m-am trezit ca in fiecare luna imi iau bani din cont. Iar cei din sucursala se fac ca plua si-mi zic sa-i sun eu pe ei inapoi. Astept sa-mi raspunda Protectia COnsumatorului sa vad cumn pot sa recuperez banii. Incredibil e ca nimeni nu-I opreste!!!

alex
ipocriti si idioti
mda,e mult mai usor sa iti asumi clauzele unui contract de orice natura si pe urma cand nu le mai poti onora sa faci pe prostu inloc sa incerci sa faci tot posibilul sa iti asumi obligatiile,deciziile si consecintele.Romani ce plm,oameni la 40` de ani care se comporta precum copii de 12 ani ,incapabili sa isi asume obligatii ,dorinta de razgandire de pe o zi pe alta dupa cum le fluiera lor capul ,infantili din toate puctele de vedere.

Ratacitul999
Metropolitan life
Sunt niste HOTI , BANDITI, Am incheiat un contract de asigurare pe 20 ani . Dupa 12 ani am realizat ca deja suma pe care trebuia sa o achit in termen de 20 de ani era gata platita deoarece an de an suma solicitata de societate era de 2 ori mai mare decat a fost trecuta in contractul initial. Cand am intrebat de rascumpararea politei suma care mi_a fost comunicata era de jumatate din cat am achitat in cei 12 ani.

adrian gyorfi
hotie
Feritiva fratilor a platit mama 3 ani si 3 luni 6000 de lei iar acum avand o problema grava ia returnat 1000 de lei! in contract scria ca dupa 3 ani se returneaza bani! RUSINE HOTILOR

adrian gyorfi
hotie
Feritiva fratilor a platit mama 3 ani si 3 luni 6000 de lei iar acum avand o problema grava ia returnat 1000 de lei! in contract scria ca dupa 3 ani se returneaza bani! RUSINE HOTILOR

Micorescu maria
A-mi dați banii dacă am anchis asigurarea
A-mi returnați banii anapoi

DIACONU MARiAN
asigurari
Au dreptate sigur sint pățit În 2007 au venit în firma la care lucram cu pensiile private au facutilizat contracul eu l-am ruit și agenți ci complicitatea unor angajați de la personal au luatras întrun cuvinte laurenţiu furat deci erau angajați AIG se numesc acuma METROPOLITAN cred ca au aceleași apucaturi deci nu pot sa spun ca totita angajați sint la fel trebuie avut grija la cinele apuci în rest e firma Bună am pe cineva care a încăsăt asigurarea exact ca în contract adică suma de răscumpărare eu am avut numai probleme și nu sint deloc mulțumit acum trebuie sa ajung la firma sa mă scoată din baza de date

DIACONU MARiAN
asigurari
Au dreptate sigur sint pățit În 2007 au venit în firma la care lucram cu pensiile private au facutilizat contracul eu l-am ruit și agenți ci complicitatea unor angajați de la personal au luatras întrun cuvinte laurenţiu furat deci erau angajați AIG se numesc acuma METROPOLITAN cred ca au aceleași apucaturi deci nu pot sa spun ca totita angajați sint la fel trebuie avut grija la cinele apuci în rest e firma Bună am pe cineva care a încăsăt asigurarea exact ca în contract adică suma de răscumpărare eu am avut numai probleme și nu sint deloc mulțumit acum trebuie sa ajung la firma sa mă scoată din baza de date

cici
hoti
metropolotallife ,cea mai hpata firma de asigurari !!

Simona L.
Reclama mincinoasa Metropolitan life
Sunt niște nemernici. Te obliga Banca Transilvania sa ai asigurare cu ei, să te trezești că, in caz de șomaj, găsesc tertipuri sânul despăgubească. Furt calificat... Mai au și tupeul că, după un răspuns negativ la solicitare, să trimită un link de sondaj la care am răspuns că ar fi ultima firma de asigurări cu care as mai încheia vreo asigurare sau pe care as recomanda-o cuiva. Și, după câteva zile, mă sună cu nerușinarea să-mi propună alte asigurări... Grețos de-a dreptul!

Simona L.
Reclama mincinoasa Metropolitan life
Sunt niște nemernici. Te obliga Banca Transilvania sa ai asigurare cu ei, să te trezești că, in caz de șomaj, găsesc tertipuri sânul despăgubească. Furt calificat... Mai au și tupeul că, după un răspuns negativ la solicitare, să trimită un link de sondaj la care am răspuns că ar fi ultima firma de asigurări cu care as mai încheia vreo asigurare sau pe care as recomanda-o cuiva. Și, după câteva zile, mă sună cu nerușinarea să-mi propună alte asigurări... Grețos de-a dreptul!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii