BANCI | Cariera

Un alt bancher iese din scena pe usa din dos: Sorin Popa, fostul director general delegat al BRD

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-06-05 11:40

BRD a anuntat intr-un comunicat transmis BVB, unde este listata, ca Sorin-Mihai Popa a renuntat la mandatul de mebru al Consiliului de Administratie al bancii, incepand cu 03.06.2013. Banca nu face  alte precizari, nici macar nu se osteneste cu protocolarele "multumiri" pentru cariera de 20 de ani in cadrul bancii, insa presa a relatat recent ca Popa a fost audiat de catre procurorii DIICOT in celebrul dosar al bancherilor in care au fost arestati o serie de directori din cadrul bancii, iar directorul adjunct Claudiu Cercel este judecat in acest caz.

Popa a plecat, surprinzator, de la BRD, inca din luna iulie 2012, desi detinea functia de director general delegat. Banca a anuntat atunci ca el a fost numit director de dezvoltare comercială şi marketing în cadrul Banque de Detail Hors France Metropolitaine (BHFM), structură care coordonează activitatea filialelor Societe Generale din afara Franţei. A fost tras, de fapt, pe linie moarta.

La finalul aceluiasi an a izbucnit scandalul bancherilor, in care imaginea BRD a fost puternic sifonata prin implicarea oamenilor din conducere, Popa fiind audiat de procurori in acest caz, la inceputul acestui an.

Trimiterea lui Popa la Paris s-a dovedit insa a fi doar o stratagema a bancii, pentru a-l scoate intr-un mod discret din scena, aceasta anuntand acum, dupa ce scandalul bancherilor s-a mai stins, ca se desparte de el.

Popa, 48 de ani, este cel care a coordonat extinderea puternica a BRD in Romania, in perioada de avant economic dinaintea izbucnirii crizei din 2008. El s-a facut remarcat mai ales prin strategia de marketing a BRD, care i-a cooptat pe Tiriac, Nadia si Nastase sa-i reprezinte imaginea si sa-i promoveze produsele si serviciile in reclame.

Popa are o cariera de 20 de ani la BRD, fiind angajat prima data in 1993 la sucursala BRD din Bucuresti, in functia de controlor general, dupa ce timp de 3 ani, in perioada 1990-1993, a fost inspector în cadrul Administratiei Financiare Pitesti.

In 1999 a fost numit directorul retelei BRD, iar in 2003 a fost avansat director general adjunct si membru in Consiliul de Administratie.

Din 2002, dupa cum precizeaza BRD, a coordonat direct procesul de restructurare, reorganizare si modernizare al retelei, iar din 2004 a coordonat procesul de dezvoltare al BRD si densificarea retelei de agentii.

In 14 aprilie 2011, a fost reales în functia de administrator al BRD pentru un mandat de 4 ani, începând cu 18 aprilie 2011. In perioada septembrie 2011–iulie 2012, a fost Director General Delegat al BRD.

Recent, grupul francez a anuntat la Paris despartirea de Sorin Popa, in locul acestuia urmand a fi numit Balint Kelen, directorul de marketing al diviziei internationale de retail din cadrul Societe Generale, recrutat de mai putin de un an din afara sectorului bancar.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii