BANCI | Interviu

Trichet: Nu exclud posibilitatea unei noi scaderi a dobanzii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-07 08:28

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a deschis calea pentru o nouă reducere a dobânzii cheie, după ce a declarat joi că nu exclude această posibilitate, relatează AFP.

"Nu pot să exclud posibilitatea unei noi scăderi a dobânzii de politică monetară", a declarat Trichet, în cadrul unei conferinţe de presă.

BCE a decis joi să reducă dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, la 3,25%, în conformitate cu estimările analiştilor, pe fondul încetinirii semnificative a creşterii economice în zona euro.

Decizia BCE marchează a doua reducere a dobânzii în interval de o lună, după o reducere de urgenţă, cu 0,5 puncte procentuale, efectuată pe 8 octombrie, în cadrul unei măsuri concertate a mai multor bănci centrale.

Banca centrală a Marii Britanii, Bank of England, a coborât, tot joi, dobânda cheie cu 1,5 puncte procentuale, iar banca centrală a Elveţiei cu 0,5 puncte procentuale.

Economia zonei euro, ce a înregistrat creştere în fiecare an de la înfiinţarea grupului în 1999, s-a comprimat cu 0,2% în al doilea trimestru al acestui an. Cei mai mulţi economişti estimează că statisticile din al treilea trimestru, care vor fi publicate în 14 octombrie, vor arăta noi scăderi.

Inflaţia anuală a zonei euro este în prezent de 3,2%, cu mult peste ţinta stabilită de BCE, la puţin sub 2%, însă economiştii estimează o temperare semnifiactivă în următoarele luni.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii