BANCI | Interviu

Treichl, Erste Bank: nu suntem ingrijorati de instabilitatea politica din Romania; e jobul nostru sa facem fata oricaror schimbari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-02-28 09:04

Andreas Treichl, presedintele Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, spune ca nu este ingrijorat de instabilitatea politica din Romania, in conditiile in care in ultima perioada exista un climat de turbulente politice in toata regiunea.

Intrebat, in cadrul unei conferinte cu investitorii, daca este ingrijorat de situatia politica incerta din Romania si daca Erste Bank si-ar putea reduce, din aceasta cauza, apetitul de crestere aici, Treichl a raspuns:

“Suntem ingrijorati de mai multe lucruri, precum masurile luate de Guvern in favoarea consumului, de exemplu reducerea TVA. Performanta economiei este buna, insa compozitia acesteia nu e complet satisfacatoare.

Romania are inca un mic deficit de cont curent, care nu este necesar, dar este mic, sub 2%, insa trebuie sa ne gandim ca in urma cu cativa ani era de 14%. In general situtia economica s-a imbunatatit dramatic.

Problema este ca tara are nevoie de multe investitii, nu doar in infrastructura. De aceea este nevoie de o foarte mare coordonare intre diferite ministere si oficialii de la Bruxelles pentru absorbtia fondurilor UE, care va ajuta la dezvoltarea infrastructurii”.

Treichl a mai spus ca situatia politica din Romania nu este ingrijoratoare pentru investitori, in contextul in care in Europa in general exista un climat politic mai nesigur, “la care trebuie sa ne adaptam.”

"In principiu, in Romania nu este o situatie care ar trebui sa ne ingrijoreze din cauza instabilitatii politice. Daca ne uitam la ce se intampla in regiune, atunci ar trebuie sa ne facem griji permanent, pentru un motiv sau altul. In principiu, evolutia Romaniei este buna, climatul politic este mai instabil decat in trecut, este clar, insa noi suntem platiti sa facem fata oricarei schimbari politice, e jobul nostru", a adaugat Treichl.

Achizitii si taxa pe banci

Seful Erste Bank a mai precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu este interesat de preluarea altor banci scoase la vanzare in Romania, “ci doar de portofolii de active”, el motivand ca este prea complicata achizitia unei banci.

"O achizitie inseamna o crestere a complexitatii, pe cand noi incercam sa ne simplificam activitatea. De aceea, ca sa facem o achizitie ar trebui sa fie una foarte profitabila pentru noi, la preturi foarte mici si timing foarte bun. Preferam sa ne extindem digital decat prin unitati teritoriale", a precizat Treichl.

Treichl si-a exprimat speranta, pe de alta parte, ca autoritatile romane sa nu ia exemplul altor tari vecine si sa impuna o taxa pe banci, pentru sporirea veniturilor la buget, intrucat aceasta ar afecta economia si populatia.

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Erste Bank  Criza COVID-19  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii