BANCI | Interviu

Tranzactiile cu carduri Visa au crescut cu 29,8% in 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-27 16:19

Visa Europe anunţă pentru Romania o creştere de două cifre pentru anul financiar 2008 – atât din punct de vedere al volumului, cât şi al valorii operaţiunilor – confirmând potenţialul pieţei locale de carduri, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. (Vezi detalii in documentul atasat).

Numărul total de carduri Visa emise in Romania a crescut cu 15,7%, iar numărul total de tranzacţii derulate pe carduri Visa a crescut cu 29,8%.

(Datele sunt calculate pentru anul fiscal 2008 (iunie 2008 - iunie 2007), cand are loc raportarea anuala la Visa Europe)

Conform statisticilor, utilizarea cardurilor în România a înregistrat din nou o creştere puternică – cheltuielile făcute de posesorii români de carduri Visa la comercianţi au crescut cu 76,3%, în timp ce numărul tranzacţiilor la comercianţi a crescut cu 65,4%.

Aceaste rezultate excelente sunt susţinute şi de creşterea numărului de comercianţi care acceptă acum cardurile Visa. La sfârşitul anului trecut, aproape 70.000 locaţii acceptau plăţi cu cardurile Visa.

“Rezultatele pozitive pe care le-am anunţat astăzi arată clar că românii folosesc cardurile Visa mai frecvent şi apreciază siguranţa şi comoditatea plăţilor efectuate cu cardul. Mai exact, 1 din 4 tranzacţii derulate cu carduri Visa sunt efectuate la comercianţi. Vom consolida acest trend pozitiv prin campanii de informare a consumatorilor, care vor fi lansate în curând”, a declarat Cătălin Creţu, General Manager România, Visa Europe.

În acelaşi timp, tot mai multe companii utilizează cardurile Visa. Numărul de carduri Visa Business a crescut cu 35,5%, în timp ce valoarea totală cheltuită la comercianţi pe aceste carduri a crescut cu 81,7%. Valoarea totală a tranzacţiilor derulate pe cardurile de business a atins 1,25 miliarde Euro.

Visa Europe va continua să îşi respecte angajamentul faţă de dezvoltarea pieţei plăţilor electronice din România, prin introducerea de noi soluţii de plată inovatoare şi stimularea utilizării cardului la comercianţi prin intermediul unor noi proiecte.

Visa Europe, liderul sistemelor de plăţi din Europa, anunţă că valoarea totală cheltuită pe cardurile Visa la comercianţi a crescut cu 10,3% în anul financiar 2008.

În cadrul discursului ţinut la Bruxelles, Peter Ayliffe, Visa Europe CEO, a declarat: “Succesul de care a continuat să se bucure Visa Europe, chiar şi în aceste condiţii economice dificile, demonstrează calitatea serviciilor pe care le oferim băncilor, comercianţilor, companiilor şi consumatorilor din Europa.”

“Utilizarea cardurilor de debit Visa la comercianţi a crescut cu aproape 11% în Europa. Peste 70% din cheltuieli se înregistrează acum pe carduri de debit, demonstrând că eliminăm în mod activ numerarul şi cecurile ca instrumente de plată. Când consumatorii îşi gestionează banii, recunosc că un card de debit este o alternativă mai sigură şi mai comodă decât numerarul”, a declarat Ayliffe.

Inovaţia este un factor cheie pentru a asigura succesul şi creşterea companiei europene. Statisticile privind comerţul electronic indică o creştere semnificativă, tranzacţiile e-commerce derulate pentru cumpărăturile de Crăciun din decembrie crescând cu 24% faţă de anul trecut. Inovaţiile precum cardul Visa cu cod unic generat, cardul Visa prepaid, cardurile contactless Visa payWave şi tehnologia pentru plăţi mobile demonstrează decizia companiei de a investi în industria plăţilor din Europa, oferind consumatorilor modalităţi de plată mai sigure şi mai comode. În ultimii trei ani, Visa Europe a investit în medie 87 milioane Euro în fiecare an pentru cercetare şi dezvoltare de noi produse şi tehnologii.

Una dintre cele mai importante investiţii din ultimii ani a fost platforma de procesare construită şi administrată la nivel european. Platforma Visa Europe, cel mai performant sistem de procesare de carduri din Europa, dar şi cel mai ieftin şi mai rapid, a procesat 6,4 miliarde tranzacţii pe parcursul anului 2008, în creştere cu 13% faţă de anul anterior.

“Gradul de sofisticare al platformei noastre europene de procesare este demonstrat de uşurinţa cu care a făcut faţă celei mai aglomerate zi de cumpărături de dinaintea Crăciunului, când a procesat 731 tranzacţii în fiecare secundă, în total 24,5 milioane tranzacţii numai în acea zi, în valoare totală de 1,4 miliarde Euro,” a declarat Ayliffe.

“Au trecut 10 ani de la introducerea monedei Euro şi un an de la lansarea SEPA, cu obiectivul de a furniza o experienţă semnificativă pentru consumatori, pentru toate metodele de plată utilizate, inclusiv carduri. Visa Europe rămâne decisă să atingă obiectivele SEPA, care oferă Europei ocazia excelentă de a înlocui numerarul şi a trece la metode de plată mai eficiente”, a încheiat Peter Ayliffe.

Despre Visa Europe

În Europa, sunt peste 360 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului fiscal care s-a încheiat în iunie 2008, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la peste 1,3 mii de miliarde EUR. 11,4% din cheltuielile din Europa au fost făcute cu un card Visa.
Visa Europe este o asociaţie de membri - o organizaţie deţinută şi condusă de cele 4.600 bănci membre din Europa - care a fost încorporată în iulie 2004. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua corporaţie globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa.
Fiind o organizaţie europeană, este capabilă să răspundă rapid la cerinţele specifice pieţei bancare europene şi clienţilor - deţinători de carduri şi comercianţi, şi să împlinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.
Visa are cea mai mare acceptare la nivel global şi Visa/Plus este una dintre cele mai mari reţele de ATM-uri din lume care furnizează numerar în monedele naţionale a peste 170 de ţări.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii