TEHNOLOGII BANCARE | Analiza

Transformarea digitala – rezultatele studiului intreprins de Asseco SEE in randul unor banci din sud-estul Europei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-16 13:49

Transformarea digitală – rezultatele studiului întreprins de Asseco SEE în rândul unor bănci din sud-estul Europei:

Asseco SEE, una dintre cele mai mari companii de IT din zona de producție și implementare de soluții software proprii și servicii în regiunea Sud-Est Europeană și Turcia, a publicat rezultatele studiului întreprins în rândul bancherilor din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Muntenegru, Croația, Kosovo, Slovenia și Serbia despre procesele de digitalizare care au loc în băncile lor.

Studiul a fost realizat în perioada septembrie 2015-aprilie 2016 și a cuprins următoarele aspecte ce vizează procesul de transformare digitală din bănci: strategie și provocări, canale, experiența utilizatorului, tehnologii și concurență.

Concluziile cheie ce au reieșit din rezultatele studiului sunt următoarele:

- băncile sunt conștiente de importanța transformării digitale, care le face să se confrunte cu diferite provocări, bugetul fiind factorul de limitare cel mai comun, întâlnit la 50% dintre băncile analizate.

- sunt din ce în ce mai concentrate pe canalele digitale, chiar dacă cele tradiționale încă mai au un rol important în comunicarea cu clienții: 94% dintre bănci folosesc sucursale locale în relația cu clienții, în timp ce doar 54 % dintre bănci au mobile banking optimizat pentru telefoane inteligente/tablete.

- scopul final al băncilor este o experiență de utilizator unificată pe toate canalele, cu toate acestea 81% din bănci încă nu oferă posibilitatea de a iniția o activitate bancară printr-un canal și de a finaliza activitatea prin alt canal.

- pentru a păstra clienții existenți și a atrage noi clienți, băncile investesc cel mai mult în dezvoltarea sistemului de plăți mobile, sincronizare a canalelor și servicii legate de analiză de cheltuieli în timp real.

- băncile percep furnizorii de metode alternative de plată (58 %), telecomunicațiile (51 %) și rețelele sociale (27 %) drept concurenții lor viitori cei mai mari.

Rezultatele detaliate ale studiului sunt disponibile pe site-ul companiei și pot fi descărcat gratuit la: http://digitalbanking.asseco.com/.

Despre Asseco SEE

Asseco SEE (România) este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară și dezvoltatoare de aplicații software dedicate domeniului bancar. Asseco South Eastern Europe din care face parte, este cunoscut de asemenea ca unul dintre cele mai mari grupuri de companii IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software în regiunea de sud-est a Europei (Serbia, Croaţia, România, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia-Herțegovina) și Turcia. Mai mult de 10 bănci din cele 15 cele mai mari din această parte a Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE. Cu sediul în Polonia, Asseco SEE este deținută de Grupul Internațional Asseco cu operațiuni în Europa, Statele Unite ale Americii dar și Israel, Japonia și Canada. Companiile Grupului Asseco sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia, Tel Aviv Stock Exchange, precum și NASDAQ Global Markets. Grupul este clasat pe locul 6 în lista furnizorilor de software de top din Europa, conform Topului Truffle “100 European Software Vendors ", elaborat în 2015. Pentru mai multe informații despre Asseco SEE vă rugăm să consultați site-ul societății: https://see.asseco.com/.

Taguri: plati online  NN Pensii  reclamatie Provident  tehnologii bancare  Vodafone  internet banking  mobile banking  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii