TEHNOLOGII BANCARE | Interviu

Transferurile de bani prin Western Union vor putea fi ridicate de la ATM-urile Bancii Transilvania de catre orice detinator de card MasterCard

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-08 03:01

Banii trimisi in tara prin Western Union din Spania, Italia si Germania, unde lucreaza multi romani, vor putea fi retrasi de la ATM-urile Bancii Transilvania (BT) cu orice card MasterCard emis in Romania, nu doar cu carduri BT, cum se intampla pana acum.

Este vorba de un nou serviciu de transfer de bani in premiera mondiala, care va fi lansat in Romania in urmatoarele saptamani, a declarat Brian Morris, head of emerging payments CEE in cadrul MasterCard, la o conferinta in Varsovia avand ca tema inovatia in domeniul platilor din aceasta zona a Europei.

Si pana acum se puteau retrage banii trimisi prin Western Union la ATM-urile Bancii Transilvania, dar numai de catre clientii bancii detinatori de carduri. De asemenea, si BRD ofera clientilor sai aceeasi facilitate.

Incasarea banilor la ATM-uri este mai avantajoasa decat la ghiseele bancilor sau la agentiile Postei, pentru ca ai acces la bani in orice moment, bancomatele functionand non-stop si astfel nu mai depinzi de programul unitatilor bancare, care se inchid de obicei la 5-6 seara si se deschid abia la 9 dimineata.

Un alt doilea convenient este ca poti sa-ti lasi pe card o parte din banii primiti, daca nu ai nevoie de toata suma deodata. Ei raman astfel in siguranta si ai acces la ei in orice moment.

De asemenea, poti sa lasi o parte din bani pe card, pentru a face plati direct cu cardul in magazine sau pe interet, operatiuni pentru care nu se percepe niciun comision, dupa cum se stie.

Morris spune ca noul serviciu lansat in Romania poate fi un exemplu de succes de urmat si in alte tari din regiune Europei de Est, unde inovatia este adoptata la scara tot mai ridicata.

Brian Morris, MasterCard Head of Emerging Payments CEE
Brian Morris, MasterCard Head of Emerging Payments CEE

Tarile din aceasta zona, inclusiv Romania, au adoptat mai rapid decat alte tari mai dezvoltate, noilor tehnologii de plata, precum platile contactless si cu telefonul mobil.

Reprezentantii MasterCard spun ca intr-un viitor nu prea indepartat plasticul va disparea, fiind inlocuit de varianta digitala a cardurilor, care va exista in telefoanele mobile, tablete sau alte noi gadget-uri.

Este vorba de asa-numitul proces de tokenizare, prin care numarul existent in prezent pe un card este inlocuit cu un cod specific fiecarui device de pe care se vor putea face plati.

De exemplu, telefonul mobil al unui utilizator de card va avea propriul cod unic aferent cardului de plastic, iar tableta aceleiasi persoane va avea un cod diferit, aferent aceluiasi card.

Asta inseamna nu doar faptul ca detinatorul unui card va putea folosi telefonul sau tableta pentru a efectua plati online sau un magazine, in locul unui card, ci si o siguranta si confort sporite in cazul furtului cardului sau datelor acestuia.

De exemplu, daca ti se fura cardul de plastic sau daca-l pierzi, suni la banca pentru a fi blocat, asfel incat sa nu poata fi folosit de altcineva.

Dar daca acel card a fost tokenizat, adica daca numarul sau a fost transferat intr-un telefon mobil, sub forma unui cod unic, atunci utilizatorul poate face in continuare plati cu telefonul mobil, chiar daca i-a fost furat cardul de plastic.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii