BANCI | Ultima Ora

Traian Basescu recurge la un atac nedemn pentru un presedinte de tara la adresa reprezentantilor BNR, insultati pentru ca ar fi acceptat programul de reducere a ratelor la banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-02-12 08:37

Presedintele Traian Băsescu a acuzat dur Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru faptul ca a aprobat programul de reducere a ratelor la banci, considerat un program electoral. El a afirmat ca BNR ar fi controlata politic de actualul guvern, caracterizat corupt.

Nedemn pentru un presedinte este insa faptul ca, la un post de televiziune, B1 TV, apropiat presedintelui, acesta a recurs la injurii la adresa reprezentantilor BNR, folosind un limbaj extrem de agresiv, deloc echilibrat, cum ar trebui sa se comporte un presedinte, chiar daca suntem inaintea unor alegeri.

"Am luat notă de afirmaţia lui Victor Ponta în care a mulţumit guvernatorului BNR că au muncit două luni cu echipa pentru această electorată. Nu mi-a venit să cred că BNR ar fi implicată în acest proiect electoral, pentru că este un fals, o păcăleală pentru cei care vor beneficia de ea. Am verificat şi într-adevăr, ideea a venit de la BNR. Nu aş mai vrea să îl văd pe mierosul purtător de cuvânt al BNR-ului, explicându-ne cum Banca Naţională, nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase", a spus Traian Băsescu la B1tv, citat de Mediafax.

Preşedintele a spus că a verificat când s-a lansat ideea privind "electorata". "S-a lansat după întâlnirea pe care Fondul a avut-o cu mine, luni dimineaţă, la o întâlnire cu Banca Naţională, la care a participat şi ministrul Bugetului, Voinea", a spus şeful statului.

"Or, Mugur Isărescu să spună «A minţit Ponta», dar îi va fi greu să spună, pentru că la el în Banca Naţională s-a discutat cu Fondul, fără ca eu, care trebuie până la urmă să semnez această scrisoare, să dau acest mandat, fără să mă informeze cineva. Nici Fondul nu era informat duminică".

"Vreau ca BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt. Imediat trebuie să o părăsească. Ştiu care este prestigiul BNR, instituţiile financiare ştiu că BNR a fost implicată în acest lucru, deci nu fac niciun fel de rău Băncii Naţionale, pentru că răul şi l-au făcut ei singuri".

Preşedintele a declarat că singurul lucru care s-ar putea să îi apară în scrisoare şi pentru care va refuza să o semneze este "această electorată", despre care a spus că este "atât de imorală încât nici măcar nu va putea fi controlată".

"Nu am ezitare să o spun: şi echipa Fondului a greşit acceptând această soluţie. Am văzut-o pe doamna şefa a delegaţiei, poate având o experienţă mai mică, fericită că a găsit o soluţie inovativă. Nu, doamna reprezentantă a Fondului, ţi-o spun eu, preşedintele acestei ţări în care vii în misiuni, experienţa îmi spune că este greşit, iar doamna trebuie să aibă experienţă suficientă să conducă delegaţia Fondului în România".

Băsescu a adăugat că la Banca Naţională s-a pus problema "acestei mârşăvii", în faţa Fondului Monetar Internaţional, cu o fermitate "care a spus, «ori sunteţi de acord, ori nu avem acord»".

Preşedintele a mai spus că, "deşi susţineau că nu e cea mai bună soluţie stimularea consumului, cei de la BNR au schimbat discursul, şi au spus că trebuie să stimulăm consumul prin această măsură".

Întrebat dacă BNR face politică, Băsescu a spus: "Niciodată nu mi-am permis să le cer abordări politice, dar văd că este suficient să îi preseze puţin Guvernul. Este un lucru pe care BNR trebuie să îl lămurească public".

Traian Băsescu a mai adăugat că dacă a greşit, dacă această discuţie despre "electorată" nu a avut loc la BNR, îi anunţă de pe acum că îşi cere scuze. "Dar dacă a avut, să vă cereţi voi", a continuat preşedintele.

Dovada ca presedintele este rau-intentionat si ca s-a angajat intr-o lupta electorala fara scrupule

"Amărâţii ăştia cu veniturile mici, care au rata de 500 de lei şi le-o face Ponta 250 de lei, de fapt continuă să plătească dobânda, iar termenul de rambursare se prelungeşte. Dacă socotesc, săracii, cât plătesc ca dobândă, vor constata că plătesc mai mult decât dacă şi-ar plăti rata la zi", a spus Băsescu.

Este o declaratie care dovedeste faptul ca presedintele Basescu nu mai gandeste ca un presedinte pentru toti romanii, echidistant, ci a intrat in lupta fara scrupule pentru campania electorala.

De ce? Din simplul motiv ca, intr-adevar, programul guvernului prevede amanarea platii ratelor, mai exact a jumatate din rata, pentru o perioada de 2 ani, ceea ce inseamna prelungirea perioadei de creditare cu 2 ani, perioada in care, fireste, se platesc dobanzi la credite.

Numai ca plata dobanzii la credite este fireasca, tocmai acest lucru l-a subliniat si guvenatorul Isarescu, intrucat prin acest program nu se doreste crearea unui hazarm moral, ca lumea sa inteleaga ca sunt scutiti de plata dobanzilor la banci.

Beneficiul programului consta in stimulentele fiscale, adica reducerea de impozit pentru cei care urmeaza sa-si achite, dupa cei doi ani de amanare, cealalata jumatate a ratei la banca.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii