BANCI | Analiza

Topul celor mai ieftine conturi bancare: UniCredit intra in clubul bancilor cu 0 comisioane, dar cu conditia incasarii salariului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-01-20 01:03

Contul cu comision 0 tinde sa devina un slogan pentru tot mai multe banci in cautarea de noi clienti. Desi putine isi permit inca luxul de a le oferi clientilor un cont fara comision lunar de administrare, concurenta in crestere ar putea marca o noua tendinta. Mai ales ca ultima venita in clubul conturilor gratis, UniCredit Bank, practica anterior cel mai mare comision de pe piata bancara pentru un cont: 7,5 lei lunar.

In noua oferta de tarife pentru 2016, UniCredit a scazut comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard la doar 3 lei, iar in acelasi timp a lansat o oferta de cont 0 pentru cei care incaseaza lunar o suma de minim 700 de lei din salariu sau alte surse de venituri.

O oferta asemanatoare are si ING Bank, dar care pune la dispozitia clientilor si un card cu care pot retrage bani fara comision la propriile bancomate, precum si serviciul de internet banking, tot gratuit, cu care se pot incasa si transfera bani, de asemenea fara costuri.

In schimb, din momentul in care nu-ti mai intra salariul sau alte venituri in contul de la ING, esti taxat lunar cu 5 lei.

Exista insa doua banci, Banca Transilvania (BT) si Libra Bank, care nu conditioneaza in niciun fel oferta de cont gratis. Mai mult, ambele banci adauga servicii suplimentare, de asemenea gratuite.

In cazul BT, contul vine si cu un card Visa Electron gratis, de pe care clientii bancii pot retrage bani, fara comision, la ATM-urile bancii din Cluj.

Libra Bank are cele mai multe facilitati: nu doar cont si card gratis, ci si internet banking si plati online fara comisioane. In plus, iti poti deschide cont exclusiv online, pe site-ul bancii, prin incheierea unui contract la distanta, un serviciu unic pe piata din Romania.

In prezent, doar cele patru baci dintre cele 24 analizate ofera conturi cu comisioane de aministrare 0.

In parta opusa, bancile cu cele mai mari costuri sunt BRD, OTP Bank, BRCI, Leumi si Credit Agricole. (vei aici detalii)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii