Criza COVID-19 | Analiza

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi pentru un overdraft (descoperit de card/cont)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-17 22:21

CEC Bank are cea mai mica dobanda pentru un descoperit de cont/card (overdraft), adica un mic imprumut pe cardul de salariu sau de pensie, echivalentul a trei sau chiar mai multe salarii/pensii, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul ofertele unui numar de 15 banci.

Dobanda la descoperitul de cont al CEC Bank este in prezent 10,33%, variabila, formata dintr-o marja fixa de 7,92%, la care se adauga Indicele pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), de 2,41% pana la finalul lunii septembrie.

Garanti Bank are a doua cea mai mica dobanda (10,39%), iar Banca Romaneasca se claseaza pe locul trei cu 10,41%.

Cea mai mare dobanda la un overdraft o gasim la BCR (16,4%), urmata de Alior Bank (Telekombanking), cu 15,28% si Alpha Bank, cu 15,01%.

Dobanda medie a unui overdraft din oferta celor 15 banci este 12,8% pe an.

Descoperitul de cont/card functioneaza la fel ca un card de credit, fiind diferit de un credit obisnuit, in sensul ca se plateste dobanda doar pentru sumele utilizate din imprumutul acordat, denumit linie/limita de credit.

Valoarea neutilizata din descoperitul de card/cont ramane permanent la dispozitia utilizatorului de card, pe tot parcursul valabilitatii cardului, urmand a se achita doar comisioanele aferente cardului, nu si dobanda.

Descoperitul de cont reprezinta, asadar, o rezerva de bani in cazul epuizarii banilor inainte de salariu sau o resursa suplimentara pentru cheltuieli neprevazute sau pentru mici investitii.

Diferenta fata de un card de credit este aceea ca la un descoperit de cont nu exista perioada de gratie, ceea ce inseamna ca se plateste dobanda din ziua in care se utilizeaza banii din descoperitul de card. In cazul cardului de credit, banii se pot returna integral intr-o perioada medie de o luna sau chiar mai mult, fara plata dobanzii.

De aceea si dobanda la cardurile de credit este mai mare: 23,7% in medie, conform topului Bancherul.ro, fata de 12,8% la descoperitul de card.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  overdraft  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  descoperit de cont  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Idea Bank  descoperit de card  banca  Alior Bank  carduri de credit  

Comentarii

Alex
Refaceți articolul pentru 2022
Refaceți articolul pentru 2022



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii