BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea unui credit de nevoi personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-10 20:02

Dobanzile Anuale Efective (DAE) practicate de banci pentru refinantarea creditelor de nevoi personale variaza intre 8,44% si 16,07%, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 16 imprumuturi de acest tip, din ofertele unui numar de 11 banci.

Astfel, cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale in lei le gasim la Banca Romaneasca, Banca Transilvania si CEC Bank, in timp ce bancile cu cele mai ridicate costuri sunt Idea Bank, Alpha Bank si Raiffeisen Bank.

Topul a luat in considerare doar dobanzile standard, nu si pe cele oferite in conditii speciale, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau achizitia altor produse bancare, precum un card de credit sau o asigurare de viata.

DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care ia in calcul atat dobanda, cat si comisioanele, este in medie de 12,77% la cele 16 credite de refinantare luate in calcul.

DAE medie la creditele de refinantare este mai mica decat media DAE la creditele noi pentru consum, care se situeaza la 13,68% (vezi aici detalii).

Cele mai multe banci au in oferte credite de refinantare speciale, care difera de cele standard in principal prin dobanda diferita, de regula putin mai mica, cu scopul de a atrage clientii de la bancile concurente.

De exemplu, daca facem o comparatie intre cel mai ieftin credit de refintare, cu o DAE de 8,44%, de la Banca Romaneasca si cel mai scump credit de nevoi personale, la Unicredit, cu o DAE de 17,11%, diferenta intre cele doua rate lunare este de 85 de lei.

Concret, prin refinantarea la Banca Romaneasca a unui credit de la Unicredit, castigul este de 85 de lei lunar sau 1.020 de lei intr-un an.

Castigul poate fi si mai mare in cazul refinantarii unui credit de la IFN-uri, care au dobanzi la credite mult mai ridicate decat bancile.

 

Taguri: UniCredit Bank  refinantare credit  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Calculatordecredite.ro  Idea Bank  Credit Europe Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii