BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-09 22:27

CEC Bank are cea mai mica dobanda la creditele de nevoi personale, dintre grupul celor mai mari sapte banci romanesti care detin cote de piata de peste 5% fiecare din totalul activelor sistemului bancar, conform calculelor realizate de site-ul de specialitate Calculatordecredite.ro.

Banca statului practica o dobanda variabila de de 7,9%, care se modifica o data la trei luni, in functie de evolutia indicatorului pietei interbancare ROBOR la 3 luni (ROBOR 3M), la care se adauga o marja fixa de 7%.

Costul total al unui credit de 22.000 de lei (5.000 de euro) pe 5 ani, exprimat prin DAE (Dobanda Anuala Efectiva), care include si comisioanele, ajunge la 10,23%, rata lunara este 465 lei iar suma totala de rambursat insumeaza 27.901 lei.

CEC Bank are o dobanda mai mica (9,7%, fata de 10,23%) pentru clientii care pe langa un credit isi iau si un card de credit.

Pe locul secund in topul bancilor cu cele mai ieftine credite de consum se afla Banca Transilvania (BT), care practica o dobanda variabila de 9,86%, DAE ajungand la 10,75%.

Banca ofera si credite cu o dobanda fixa de 11,90% (DAE), mai mare cu un punct decat cea variabila. De asemnea, pentru clientii de casa, care-si incaseaza salariul intr-un cont al bancii, DAE scade la 10,36%.

BCR se afla pe locul trei in topul celor mai ieftine credite de nevoi personale, cu o dobanda fixa de 10,49%. DAE ajunge la 11,01%, cu doar un sfert de punct mai mare decat dobanda variabila a BT, iar rata lunara este de 472 de lei, cu numai 7 lei mai mult decat la BT si CEC Bank.

Daca tinem cont de faptul ca dobanda BCR este fixa, asadar nu se modifica pe parcursul celor cinci ani de rambursare a creditului, in timp ce indicii ROBOR se afla la minime istorice, urmand a creste in urmatorii ani, oferta BCR poate fi o alegere mai buna decat BT si CEC Bank.

Si BRD are un credit de consum cu dobanda fixa, insa costul total al acestuia este putin mai mare, DAE ajungand la 11,82%, cu 0,81 puncte peste BCR. Rata lunara ajunge la 484 lei, cu 12 lei mai mult decat BCR si 19 mai mult decat BT si CEC Bank.

Si ING Bank ofera credite de nevoi personale cu dobanda fixa, dar mult mai mare decat BCR si BRD: 11,95%, majorata recent, astfel ca DAE ajunge la 13,07%, cu aproape doua puncte peste BCR.

Cele mai scumpe credite sunt cele oferite de Raiffeisen si Unicredit, care desi practica dobanzi variabile, acestea sunt mult mai mari decat cele ale BT si CEC Bank. DAE la Raiffeisen ajunge la 13,16%, cu aproape trei puncte mai mare decat la CEC Bank, iar Unicredit are o DAE de 14,21%, cu patru puncte mai ridicata.

Vezi ofertele bancilor la creditele de nevoi personale pe Calculatordecredite.ro

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  ROBOR  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  credite noi  CEC Bank  comisioane cont bancar  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  myBRD  credite nevoi personale  Viva Credit  Patria Credit IFN  

Comentarii

costea mihai
credit de nevoi personale
va rog sa ma sunati mihai din timis pe nr.0754471204 va multumesc.

Braicu Ovidiu-Claudiu
As dori un inprumut


costachel mihai
imprumut
imprumut pentru suma de 3000

Voina Grigorie
Imprumut
Doresc un imprumut

Sighiartau petru vasile
Crrdit


Sighiartau petru vasile
Doresc un inprumut




Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii