BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-04 20:41

Alior Bank si CEC Bank sunt bancile cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent standard, cu card si aplicatiile de internet/mobile banking, la polul opus fiind BRD si Unicredit, care au cele mai mari costuri, conform unei statistici realizate de Bancherul.ro.

Statistica a luat in calcul un numar de 15 din cele mai importante comisioane bancare ale celor 21 de banci din Romania care ofera servicii financiare pentru persoane fizice, si anume:

- administrarea lunara a unui cont curent
- emiterea unui card de debit
- administrare lunara a cardului de debit
- interogarea soldului la bancomatul (ATM) propriu
- interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania
- interogarea soldului la bancomatele altor banci din strainatate
- retragere numerar la bancomatul propriu
- retragere numerar la bancomatele altor banci din Romania
- retragere numerar la bancomatele altor banci din Uniunea Europeana (UE)
- administrare lunara internet banking
- administrare lunara mobile banking
- incasari intrabancare (intre conturile aceleiasi banci)
- incasari interbancare (intre conturile a doua banci diferite)
- plati intrabancare online
- plati interbancare online

Costul mediu al acestor comisioane este de 41,8 lei.

In top 3 al celor mai ieftine banci se afla, in ordine: Alior Bank, cu 13 lei, CEC Bank, cu 18,5 lei si Patria Bank, cu 26,5 lei.

CEC Bank a devenit cea mai ieftina banca dintre institutiile mari de credit, dupa ce la inceputul lunii aprilie dupa ce a decis sa elimine comisioanele de retragere a banilor de pe card la orice bancomat din Romania si din Uniunea Europeana, precum si comisioanele pentru verificarea sumelor existente in contul de card (interogarea soldului).

CEC Bank este astfel cea mai ieftina banca din Romania pentru utilizarea unui card de debit.

Costul unui card de debit CEC Bank este de 8 lei, de patru ori mai mic decat un card ING (31 lei) sau Banca Transilvania (33,5 lei), de peste 6 ori mai scazut decat un card BCR si de 10 ori mai redus fata de un card BRD sau Raiffeisen, conform unei analize comparative a unui numar de 11 comisioane standard pentru cardurile de debit emise de toate cele 21 de banci din Romania care au in oferta astfel de carduri. (vezi aici detalii)

In top 3 al celor mai scumpe banci se afla BRD, cu 69,7 lei, Unicredit, cu 63,3 lei si Idea Bank, cu 60,5 lei. Este vorba, asadar, de costuri cu pana la de cinci ori mai ridicate decat ale celor mai ieftine banci.

Concret, comisioanele BRD (69,7 lei) sunt de aproape sapte ori mai mari decat ale CEC Bank (18,5 lei).

Atentie la ofertele cu 0 comisioane!

Trebuie precizat ca acest clasament a luat in calcul comisioanele standard ale bancilor, nu cele din oferte sau cele valabile in cadrul pachetelor de produse si servicii.

Asta pentru ca tarifele din cadrul ofertelor sau pachetelor speciale sunt valabile doar in anumite conditii, precum incasarea salariului sau altor venituri recurente, precum si efectuarea unor operatiuni, precum platile online.

De exemplu, oferta ING pentru retrageri gratuite de la orice bancomat este valabila doar pentru cei care incaseaza lunar in cont minim 700 de lei si, in plus, efectueaza o plata cu cardul prin aplicatia de internet/mobile banking.

Comparativ, cu cardurile CEC Bank se pot retrage de asemenea bani de la orice bancomat fara comision, dar fara nicio conditie, indeferent de cati bani incasezi pe card si chiar daca nu faci plati online.

Comentarii

ionut
articol
Multumesc pentru informatii,mi-au fost de ajutor. Observ ca sunt comisoane destul de mari, eu am cont la o banca din Italia si nu platesc nici un fel de comision. Adica 0 la tot,retrageri in afara tarii, plati,administrare in afara de faptul ca nu m-a costat nimic sa il fac, dar din pacate trebuie sa imi deschid si aici un cont si este destul de dificil de ales.

Florin
bine cunctat
In Romania este japca pe fata la buzunarul cetateanului. In Italia 0 comision, in Franta se roaga aia de tine sa iei credit cu 0,8 - 1,7 %. Romania o tara de hoti si mafioti. BRD-ul foarte flecmatici oamenii de acolo, imi e o scarba de toti. Am avut card la Raiffeisen, BRD, Alpha, ING, dar nesimtiti ca la BRD (3 conturi in ani diferiti la sucursale diferite) si tot de nesimtiti dau. Merg sa retrag banii din bancomat si nu functioneaza bancomatul. Ma duc la ghiseu si aia + ala sar cu gura la o coada de 7 persoane ca nu e vina bancii si ca o sa se perceapa comision de retragere de la ghiseu. La care le zic "nu va mai satura banii" si lumea rade. Ii spun doamnei ca traim in Romania si nimeni nu isi asuma vina dar mana la intims dupa bani sunt primii, ii explic ca nu stau in comisionul lor, trebuia sa platesc cash un client ce astepta afara langa banca. Am avut card din SUA si unde ma rupeau astia grav rau de tot in Romania dar in alte tari nimic , firar mama lor de fomisti. Concluzia e ca la 2 - 3 ani cand vezi ca se mai schimba piata in bine mutate la alte banci. Ca banciile din Romania actioneaza bazandu-se pe prezent cu trecut si viitor. Urmatorul cont/card il deschid de maine si acela va fi Cec Bank, sa vad ce ii poate poelea si pe astia.

Andrei
CEC BANK
CEC BANK are comision lunar 7 lei, mentenanta card (cont), internet bank, etc. Plus 0,79 % din suma extrasa la ghiseu. Extragere bani atm cec bank comision 0 Extragere bani atm alta banca comision 0 (pe teritoriul tarii) Interogare sold atm nu ai dc sa faci pentru ca vezi pe aplicatie. Am specificat cont persoana fizica liber profesionist, fara mutare de salariu, pentru a vedea cel mai mic pachet. Au insistat ca nu platesc mi mult de 7 lei pe luna plus 0,78@ din suma extrasa la ghiseu. PS: Nu mi-au inspirat incredere babele de acolo, parca eram la taxe si impozite, nu prea aveau habar ce vorbeau si cautau prin multe foi si aplicatii sa imi dea o amarata de informatie. Am rugat doamnele daca au un pliant cu comisioane si pachete, si toate au sarit cu gura ca nu au, ca pot doar sa imi arate pe monitor sau in portofoliile lor. Am ramas putin circumspect la faza asta si am plecat multumind frumos.

Finel
Manipulare
Pe bune ? Libra Bank nu are comisioane mici ? Verificați și vedeți...intenționat ați omis-o???

Ionescu
Comisioane
Acest articol ofera informatii false si omite intentionat bancile care au comisioane mai mici. La ING emiterea cardurilor este 0 lei si totul este 0 daca se incaseaza sume de 700 lei pe luna si se face o plata cu cardul. Retragerile sunt tot 0. Publicitate ieftina si inselatoare!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii