BANCI | Interviu

Teodor Ancuta, Bursa din Sibiu: Euro va ajunge, pe piata futures, la 4,7 lei in decembrie 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-19 14:26

Un euro va fi cotat la sfarsitul acestui an la 4,7 lei la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu va putea interveni, in acest moment, pentru stoparea deprecierii monedei nationale, estimeaza presedintele Bursei, Teodor Ancuta, citat de NewsIn.

“Cred ca, pana in decembrie 2009, euro va fi de 4,6- 4,7 lei, curs tranzactionat la bursa din Sibiu. BNR-ul va interveni pe piata, dar nu acum. Sunt momente foarte grele. Noua nu ne mai intra bani din export. Caci, odata cu deprecierea leului ar fi avut de castigat exportatorii, dar cine mai exporta?”, a declarat Teodor Ancuta.

Acesta este de parere ca statul ar trebui, in aceasta perioada, sa ajute IMM-urile. “In America, 10% din someri provin din industria auto. Si la noi se poate ajunge aici. Atata timp cat Banca Natioanla nu are un suport solid, nu va interveni. In octombrie, cand am avut parte de alta depreciere a leului, BNR a stopat situatia, si aceasta pentru ca au venit bani din afara. Dar acum nu au de unde sa vina sa acopere acest deficit bugetar, investitorii nu vin acum intr-o tara ca Romania”, spune presedintele BMFMS.

Teodor Ancuta mai spune ca, in acest moment, nu exista vreun sector al economiei care sa scoata Romania din criza. “De felul meu sunt optimist, dar nu vad sectorul de activitate care sa ne scoata din criza. Nici sectorul agricol nu ne va putea ajuta sa aduca o crestere in acest an, cred ca recoltele sunt compromise de inghet si seceta. Nici industria auto, din moment ce multe fabrici isi inchid usile, nici constructiile, nici comertul, nici siderurgia”.

Presedintele Bursei sibiene indeamna oamenii la economii in aceasta perioada. “Cele mai indicate sunt depozitele bancare in lei intr-o banca puternica. Sigur, si preturile pe bursa sunt, dupa scaderea drastica, foarte mici si pot atrage cumparatorii. Nu este insa momentul pentru investitii, ci pentru economii, sau mai bine zis pentru plasamente bine gandite”.

Teodor Ancuta a adaugat ca si bursa va fi afectata de criza, urmand ca in 2009 sa existe posibilitatea de reduceri de salarii sau concedieri. “In domeniul bursei, momentan avem cele mai mari salarii, dar daca nu ne realizam target-ul pe 2009, vom taia din salarii sau vom renunta la o parte din personal”, a spus Ancuta.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creÈ™tem preÈ›urile sau marjele clienÈ›ilor existenÈ›i. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii