BANCI | Ultima Ora

BCR scade dobanzile la depozite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-04-18 11:29

Din luna aprilie, BCR a modificat în scădere nivelul dobânzii la întreaga paletă de depozite cu valori începând de la 0,4% puncte procentuale, în concordanţă cu evoluţiile macroeconomice, anunta banca intr-un comunicat.

BCR anunţă şi faptul că începând cu 15 iunie 2012, dobânda practicată de bancă pentru disponibilităţile la vedere va fi de 0.01%, indiferent de valuta contului.

Depozitul la termen de 24 luni, MaxiPlus BCR, are acum un randament la scadenţă de 12,00% (cu o dobândă nominală fixă de 6,00% / an) la lei şi de 8% (cu o dobândă nominală fixă de 4,00% / an) la euro.

Nivelul dobânzii pentru depozitele noi se menţine foarte avantajos, deşi este ajustat în scădere faţă de luna martie în contextul economic marcat de scăderea continuă a inflaţiei şi de reducerile succesive a dobânzii de politică monetară, precizeaza banca in comunicat.

Nivelul dobânzii nominale anuale creşte cu un bonus de 0,25 puncte procentuale dacă depozitul este constituit prin Click sau Alo 24 Banking BCR (până la 6,25% / an - randament 12,50% la scadenţă la lei şi respectiv 4,25% / an la euro - randament 8,50% la scadenţa.

“Depozitul la 24 de luni rămâne cel mai avantajos produs de economisire BCR şi în luna aprilie pentru că dobânda fixă competitivă protejează economiile deponenţilor faţă de inflaţie şi faţă de variaţiile nivelului de dobândă. Totodată, deponenţii nu au comision nici la deschiderea depozitului şi nici la retragerea banilor la scadenţă. Persoanele care au nevoie de bani înainte de scadenţă primesc o dobândă avantajoasă de până la 5% la lei şi 3% la euro în funcţie de perioada de deţinere a depozitului” a precizat Catălina Zincenco, Şef departament Produse de Economisire şi Investiţii, BCR.

În cazul lichidării depozitului înainte de scadenţa la 24 luni, banca bonifică o mare parte din dobândă, în funcţie de perioada de deţinere, astfel:

Lei

Până la 6 luni: 3,00% pe an
6 – 12 luni: 3,75% pe an
12 – 18 luni: 4,25% pe an
18 – 24 luni, exclusiv data scadenţei: 5,00% pe an
Lei

Euro
Până la 6 luni: 1,00% pe an
6 – 12 luni: 1,75% pe an
12 – 18 luni: 2,50% pe an
18 – 24 luni, exclusiv data scadenţei: 3,00% pe an

Retragerea la scadenţă nu este afectată de niciun comision de deschidere, administrare, lichidare sau retragere numerar, acesta fiind zero.

Totodată, BCR a majorat bonusul promoţional de dobândă aplicabil depozitelor deţinute de clienţii care îşi încasează salariul sau pensia într-un cont curent BCR la 0.30% pe an (de la 0.25%). Oferta este disponibilă în orice unitate BCR pentru depozitele constituite între 6 şi 30 aprilie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBCR nu-si mai lasa clientii sa intre in banca fara programare, chiar daca au o urgenta, pentru evitarea cozilor

Banca Comerciala Romana (BCR) a decis sa nu-si mai lase clientii sa intre in banca daca nu-si fac anterior o programare prin telefon, o masura pentru evitarea cozilor formate la intrare, in vederea prevenirii epidemiei de coronavirus, care cunoaste o recrudescenta, cu un record de peste 4.000 de detalii

Unicredit renunta la cardul de debit Mastercard Standard

Unicredit Bank si-a anuntat clientii ca incepand din 30 octombrie 2020 cardul de debit Mastercard Standard atasat contului curent nu va mai face parte din oferta curenta a bancii. Unicredit mai are in oferta sa doua tipuri de carduri Mastercard: Platinum, pentru clientii cu venituri detalii

Eximbank imprumuta 300 milioane lei Blue Air, pentru a o salva de la faliment

Eximbank, banca detinuta de statul roman, acorda un imprumut garantat de stat, cu acordul Comisiei Europene, in valoare de 300 milioane lei companiei aviatice private Blue Air, pentru a fi salvata de la faliment, situatie in care a ajuns din cauza crizei COVID-19. Blue Air, detalii

Firmele care primesc granturi europene pot sa-si deschida online un cont la Banca Transilvania, tranzactiile fiind gratuite

Banca Transilvania este pregătită să distribuie granturi din fonduri europene destinate susţinerii antreprenorilor şi să asigure derularea rapidă a programului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Banca se aliniază iniţiativei guvernamentale de derulare simplă, detalii

Ultimele Comentarii