BANCI | Ultima Ora

BCR scade dobanzile la depozite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-04-18 11:29

Din luna aprilie, BCR a modificat în scădere nivelul dobânzii la întreaga paletă de depozite cu valori începând de la 0,4% puncte procentuale, în concordanţă cu evoluţiile macroeconomice, anunta banca intr-un comunicat.

BCR anunţă şi faptul că începând cu 15 iunie 2012, dobânda practicată de bancă pentru disponibilităţile la vedere va fi de 0.01%, indiferent de valuta contului.

Depozitul la termen de 24 luni, MaxiPlus BCR, are acum un randament la scadenţă de 12,00% (cu o dobândă nominală fixă de 6,00% / an) la lei şi de 8% (cu o dobândă nominală fixă de 4,00% / an) la euro.

Nivelul dobânzii pentru depozitele noi se menţine foarte avantajos, deşi este ajustat în scădere faţă de luna martie în contextul economic marcat de scăderea continuă a inflaţiei şi de reducerile succesive a dobânzii de politică monetară, precizeaza banca in comunicat.

Nivelul dobânzii nominale anuale creşte cu un bonus de 0,25 puncte procentuale dacă depozitul este constituit prin Click sau Alo 24 Banking BCR (până la 6,25% / an - randament 12,50% la scadenţă la lei şi respectiv 4,25% / an la euro - randament 8,50% la scadenţa.

“Depozitul la 24 de luni rămâne cel mai avantajos produs de economisire BCR şi în luna aprilie pentru că dobânda fixă competitivă protejează economiile deponenţilor faţă de inflaţie şi faţă de variaţiile nivelului de dobândă. Totodată, deponenţii nu au comision nici la deschiderea depozitului şi nici la retragerea banilor la scadenţă. Persoanele care au nevoie de bani înainte de scadenţă primesc o dobândă avantajoasă de până la 5% la lei şi 3% la euro în funcţie de perioada de deţinere a depozitului” a precizat Catălina Zincenco, Şef departament Produse de Economisire şi Investiţii, BCR.

În cazul lichidării depozitului înainte de scadenţa la 24 luni, banca bonifică o mare parte din dobândă, în funcţie de perioada de deţinere, astfel:

Lei

Până la 6 luni: 3,00% pe an
6 – 12 luni: 3,75% pe an
12 – 18 luni: 4,25% pe an
18 – 24 luni, exclusiv data scadenţei: 5,00% pe an
Lei

Euro
Până la 6 luni: 1,00% pe an
6 – 12 luni: 1,75% pe an
12 – 18 luni: 2,50% pe an
18 – 24 luni, exclusiv data scadenţei: 3,00% pe an

Retragerea la scadenţă nu este afectată de niciun comision de deschidere, administrare, lichidare sau retragere numerar, acesta fiind zero.

Totodată, BCR a majorat bonusul promoţional de dobândă aplicabil depozitelor deţinute de clienţii care îşi încasează salariul sau pensia într-un cont curent BCR la 0.30% pe an (de la 0.25%). Oferta este disponibilă în orice unitate BCR pentru depozitele constituite între 6 şi 30 aprilie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Problema cu platile in aplicatia Home Bank ING

Aplicatia Home Bank a ING are o problema cu platile in lei facte dupa un sablon, cele salvate sau cele frecvente, conform plangerilor clientilor bancii. "Nu pot face plata unei facturi, ca in fiecare luna, dupa ce completez datele nu se intampla nimic, nu o pot finalliza", reclama un cititor. ING a raspuns, pe Facebook, ca exista aceasta problema, iar solutia este ca platile sa se faca prin introducerea contului manual, fara a se uiliza datele presetate, sau sa se foloseasca datele din raportul de tranzactii: "Platile in lei functioneaza in parametrii normali, singura problema fiind la platile salvate/frecvente. Se poate realiza plata prin introducerea contului IBAN manual sau utilizand o plata din raportul de detalii

Noi credite APIA pentru fermieri de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează Creditul De 5 ori APIA, destinat finanțării culturilor agricole și creșterii animalelor, prin care fermierii pot obține până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ARB: Controlul Consiliului Concurenței la banci reprezintă o practică uzuală normală

Consiliul Concurenței verifică existența unui potențial comportament anticoncurențial la nivelul sectoarelor economice, un astfel de demers fiind o practică uzuală normală într-o economie funcțională, conform unui comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga; Asociația Română a Băncilor și băncile membre au o conduită conformă normelor de concurență, aceasta reprezentând o preocupare permanentă și prioritară la nivelul comunității bancare. În acest sens, la nivelul comunității bancare, a fost adoptat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență prin intermediul căruia participanții și-au asumat angajamentul de a da dovadă, în desfășurarea activităților, de un comportament detalii

Cumparaturile pentru scoala se fac in mall si supermarket, mai putin online

• Principalele tipuri de cheltuieli sunt cele cu îmbracămintea și încălțămintea • 1 din 3 părinți spune că va apela la meditații pentru copilul său • 3 din 4 părinți le-au cumpărat deja copiilor smartphone, tabletă sau laptop
 
2 din 3 părinți susțin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, peste 38% vorbesc despre o creștere a cheltuielilor cu 30%, în timp ce aproximativ 28% apreciază că această sumă a crescut cu 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de detalii

 



 

Ultimele Comentarii