BANCI | Ultima Ora

BCR majoreaza dobanzile la depozitele pe termen lung si scade costul creditelor in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-04 11:51

- BCR majorează dobânzile la depozitele în lei, euro și usd cu până la 0.5 puncte procentuale.

- Costurile creditelor garantate în lei scad, iar costurile creditelor în euro cresc.

- Clienții care își încasează venitul într-un cont BCR beneficiază de reduceri de dobândă la credite și bonus de dobândă la depozite.

Banca Comercială Română (BCR) anunța ajustarea dobânzilor la depozite și la credite în linie cu prioritățile de afaceri pentru 2012: încurajarea economisirii pe termen lung și promovarea creditării în lei în vederea reducerii riscurilor pentru bancă și clienți.

Noua ofertă avantajează în mod special clienții care își încasează veniturile într-un cont BCR, aceștia beneficiind de un bonus de dobândă de până la 0.5% la depozite, și de 0.2 % la credite. Astfel, dobânzile pentru depozitele la termen constituite de către acești clienți ajung până la 7% pe an pentru lei, până la 4.1% pe an pentru euro și până la 2.95% pe an pentru usd.

Având în vedere evoluțiile de pe piață și noile regulamente prudențiale, BCR scade costul la creditele garantate în lei pentru a facilita clienților accesarea creditelor și pentru a le oferi acestora un control cât mai bun asupra costurilor. De asemenea BCR elimină comisioanele lunare de administrare și introduce o noua categorie de dobândă fixă pe 2 ani pentru toate creditele garantate. Un alt beneficiu oferit clienților care beneficiază de credite garantate cu imobile este asigurarea de imobil oferită gratuit pe toată durata împrumutului.

În perioada 4 - 31 ianuarie 2012, continuă promoția “Bonus de dobândă pentru clienții cu cont de salariu la BCR”: +0.50 puncte procentuale la depozitele la termen standard și +0.25 puncte procentuale la conturile de economii deschise în luna ianuarie.

În plus, în aceeași perioadă, pentru depozitele la termen de 24 de luni MaxiPlus, BCR a decis majorarea dobânzilor cu 0.25 puncte procentuale atât pentru lei, cât și pentru euro. Astfel, clienții pot beneficia de dobândă fixă de 7.25% pe an (14.5% la scadentă) la ghișeele băncii și 7.50% pe an (15% la scadentă) prin canale alternative pentru MaxiPlus în RON, respectiv de 4.25% pe an (8.5% la scadență) la ghișeele băncii și 4.50% pe an (9% la scadentă) prin canale alternative pentru MaxiPlus în EUR.

„Depozitul MaxiPlus a fost foarte bine primit de către clienții noștri, motiv pentru care am decis să prelungim această ofertă promoțională și în luna ianuarie. Cel mai apreciat este avantajul de a putea lichida depozitul înaintea scadenței de 2 ani în condițiile în care o mare parte din dobândă se bonifică pentru perioada de deținere. Prin acest produs, ne dorim să încurajăm economisirea pe termen lung, în condițiile în care în acest an economisirea trebuie să fie un aspect deosebit de important pentru oricine, având în vedere turbulențele din mediul economic" a declarat Cătălina Zincenco, șef Departament Managementul Produselor de Economisire și Investiții.

În plus, BCR a majorat dobânzile pentru depozitele la termen în lei, euro și usd, astfel:

- RON: creștere cu până la 0.45 puncte procentuale pentru toate maturitățile, dar în special pentru 6, 9 și 12 luni;
- EUR: creștere cu până la 0.30 puncte procentuale pentru maturitățile de 6, 9 și 12 luni;
- USD: creștere cu 0.15 puncte procentuale pentru toate maturitățile;

În ceea ce privește produsele de creditare, modificările vizează o ușoară majorare a dobânzilor la creditele garantate acordate în EUR, precum și a comisionului de analiză. Astfel, pentru creditul ipotecar Casa Mea costurile lunare totale sunt formate numai din dobândă (nu se percep comisioane lunare), care este compusă din EURIBOR 6M + 5,75%.

Totodată BCR a introdus în ofertă creditele ipotecare în lei cu dobândă fixă de 9,7% în primii 2 ani urmată de rată de dobândă variabilă ROBOR 6M + 3,3% (9.83%). Astfel, dacă se optează de la început pentru varianta cu dobândă variabilă, procentul de dobândă va fi apropiat de dobânda fixă pentru primii 2 ani. În același timp a scăzut marja la creditele în lei cu dobândă variabila, dobânda ajungând până la ROBOR 6M + 3,3% pentru creditul ipotecar Casa Mea în RON.

“Pentru noi contează foarte mult să dezvoltăm relații de parteneriat pe termen lung cu clienții noștri. De aceea, avem oferte speciale, pentru cei care își primesc salariile într-un cont BCR. De exemplu, un client care primește salariul într-un cont la noi economisește până la 3.000 de euro la un credit ipotecar pe 30 ani în valoare de 60.000 EUR, față de oferta standard”, a declarat Ioana Mihai, șef departament Credite Garantate BCR.

Pentru toate ofertele de credite garantate BCR nu percepe comision lunar de administrare, iar comisionul de analiză, nu este perceput în cazul refinantarilor de la alte bănci. Întreaga ofertă de creditare este construită astfel încât să ofere reduceri pentru clienții care încasează salariul la BCR de 0.2 puncte procentuale față de dobânda standard.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProblema cu platile in aplicatia Home Bank ING

Aplicatia Home Bank a ING are o problema cu platile in lei facte dupa un sablon, cele salvate sau cele frecvente, conform plangerilor clientilor bancii. "Nu pot face plata unei facturi, ca in fiecare luna, dupa ce completez datele nu se intampla nimic, nu o pot finalliza", reclama un cititor. ING a raspuns, pe Facebook, ca exista aceasta problema, iar solutia este ca platile sa se faca prin introducerea contului manual, fara a se uiliza datele presetate, sau sa se foloseasca datele din raportul de tranzactii: "Platile in lei functioneaza in parametrii normali, singura problema fiind la platile salvate/frecvente. Se poate realiza plata prin introducerea contului IBAN manual sau utilizand o plata din raportul de detalii

Noi credite APIA pentru fermieri de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează Creditul De 5 ori APIA, destinat finanțării culturilor agricole și creșterii animalelor, prin care fermierii pot obține până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ARB: Controlul Consiliului Concurenței la banci reprezintă o practică uzuală normală

Consiliul Concurenței verifică existența unui potențial comportament anticoncurențial la nivelul sectoarelor economice, un astfel de demers fiind o practică uzuală normală într-o economie funcțională, conform unui comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga; Asociația Română a Băncilor și băncile membre au o conduită conformă normelor de concurență, aceasta reprezentând o preocupare permanentă și prioritară la nivelul comunității bancare. În acest sens, la nivelul comunității bancare, a fost adoptat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență prin intermediul căruia participanții și-au asumat angajamentul de a da dovadă, în desfășurarea activităților, de un comportament detalii

Cumparaturile pentru scoala se fac in mall si supermarket, mai putin online

• Principalele tipuri de cheltuieli sunt cele cu îmbracămintea și încălțămintea • 1 din 3 părinți spune că va apela la meditații pentru copilul său • 3 din 4 părinți le-au cumpărat deja copiilor smartphone, tabletă sau laptop
 
2 din 3 părinți susțin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, peste 38% vorbesc despre o creștere a cheltuielilor cu 30%, în timp ce aproximativ 28% apreciază că această sumă a crescut cu 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de detalii

  

Ultimele Comentarii