BANCI | Stirea Zilei

Bernanke sugereaza majorarea dobanzii: dolarul se apreciaza, bursele scad

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-06-10 21:43

Actiunile cotate la marile burse s-au depreciat până la un nivel minim al ultimelor două luni, obligatiunile guvernamentale s-au ieftinit, iar dolarul s-a întărit marti, după ce seful Fed a atras din nou atentia asupra inflatiei, reanimând asteptările unei majorări a dobânzii cheie, scrie Reuters.

Ben Bernake, presedintele Federal Reserve, a declarat luni că banca centrală americană încearcă să nu majoreze estimarea privind inflatia pe termen lung. Declaratiile sale au venit la mai putin de o săptămână după ce avertizase asupra impactului inflationist al deprecierii dolarului.

Marile bănci centrale ale lumii si-au întărit politicile anti-inflationiste din cauza preturilor record ale petrolului. Presedintele Băncii Central Europene, Jean-Claude Trichet, a indicat săptămâna trecută că dobânda cheie din zona euro ar putea fi majorată în luna iulie.

Inflatia se accentuează si asteptările de majorare a dobânzilor sporesc, în ciuda faptului că economia mondială se confruntă cu o încetinire a cresterii, generată de problemele economiei Statelor Unite.

Aceste semnale au consecinte negative pentru pietele bursiere si pentru activele riscante, în timp ce obligatiunile guvernamentale nu reusesc să atragă plasamentele în active de refugiu, deoarece investitorii care vor să se protejeze de inflatie evită astfel de instrumente.

"Ar putea fi nevoie de o majorare a dobânzii atunci când perspectivele economice sunt slabe", a declarat directorul de investitii al Eden Financial, Lawrence Peterman, citat de Reuters.

"Cei mai multi investitori sunt precauti, deoarece se asteptă la vesti din ce în ce mai proaste despre economie, iar aceasta înseamnă că stirile despre profituri se vor înrăutăti la rândul lor. Actiunile băncilor au o evolutie îngrozitoare, iar perspectivele economice arată foarte prost. Nu sunt indicii că preturile acestor actiuni au atins nivelurile minime", a adăugat Peterman.

Indicele FTSEurofirst 300 a scăzut cu 0,6%, iar indicele principalelor actiuni mondiale, MSCI, a pierdut 1,15%, până la un nivel nemaiatins de la mijlocul lui aprilie.

Contractele futures din SUA s-au ieftinit puternic, indicând o deschidere mai slabă a sedintei bursiere pe Wall Street.

Dolarul a câstigat 0,9% în fata unui cos alcătuit din sase monede importante din lume si s-a apreciat în fata monedei japoneze până la 107,13 yeni/dolar.

Întărirea dolarului nu a calmat, însă, preturile bunurilor energetice. Petrolul "light crude" tranzactionat pe piata americană s-a scumpit cu 0,2% până la 134,61 dolari/baril, dar se mentine sub nivelul record atins săptămâna trecută.

Pretul aurului a scăzut până la 882,50 dolari/uncie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii