BANCI | Cariera

Inca 10.000 de noi joburi in banci in 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-24 17:16

Datorita expansiunii din retailul bancar, se asteapta ca anul viitor bancile sa angajeze cel putin 10.000 de persoane, ajungand la un total de 80.000 de angajati in sistem. Pentru angajatorii din domeniul bancar, gasirea candidatilor potriviti a devenit un demers extrem de complicat. Criza de personal din sistem este cu aproximativ 60% mai mare decat anul trecut, potrivit specialistilor din domeniul HR.

“Daca anul trecut intervievam in medie trei persoane pe zi, in prezent vedem cel putin cinci candidati pentru un post de specialist bancar”, spune Florin Luca, director executiv al departamentului de resurse umane din cadrul BRD Groupe Societe Generale, citat de Standard.

Potrivit acestuia, bancile au nevoie de specialisti atat in retailul bancar, cat si in zona de corporate. Companiile se indreapta atat catre universitati, cat si catre alte domenii, deoarece mediul universitar nu tine pasul cu ritmul rapid de dezvoltare si nu furnizeaza suficienti specialisti. Bancile mizeaza pe capacitatea rapida de adaptare a tinerilor candidati si isi asuma sarcina de a-i pregati pentru specialitatile de care au nevoie.

“La BRD poti intalni, la acelasi nivel, medici si absolventi de liceu. Compania a angajat in ultimii ani 6.000 de oameni si vrea sa atraga inca 1.000, pana in 2008”, arata directorul de HR al bancii. Pentru a-si retine angajatii, BRD ofera angajatilor din posturile-cheie cu 25-30% peste salariile din piata.

“In urma cu cinci ani, candidatii veneau sa lucreze intr-o banca pentru a face cariera, a se lega de un brand si a beneficia de oportunitati de dezvoltare. In prezent, acestia vor salariu mare, autonomie si dezvoltare rapida”, adauga Luca.

Potrivit acestuia, salariile nete pentru pozitiile de entry level din sistemul bancar pornesc de la 450 de euro. Media salariala in industria bancara este de 1.000 de euro, iar fluctuatia de personal la nivel general este de 25%, potrivit ultimelor estimari.

“Piata bancara a devenit din ce in ce mai mult un teren al mercenariatului. Este efectul absolut logic al cererii, care depaseste oferta disponibila de specialisti. Din pacate, din ce in ce mai des se intampla ca un set de competente mult sub nivelul standard de asteptari sa se «vanda» pe piata la un pret mult peste medie”, spune Andreea Calin, senior HR Consultant AIMS Human Capital Romania.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraCEC Bank are un nou director de retea

Gabriel Pralea este noul director responsabil cu administrarea rețelei de sucursale CEC Bank, poziție din care va coordona cea mai mare rețea teritorială bancară din România, care include peste 1.000 de unități, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Gabriel Pralea detalii

ING Bank are un nou economist-sef: Valentin Tataru

Valentin Tătaru este numit economist-șef pentru ING Bank România, rol pe care îl va prelua din luna ianuarie. Valentin s-a alăturat ING România în 2007, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Timp de 10 ani a lucrat în cadrul departamentului de detalii

Documentar despre Simona Halep, sustinut de BT

Românii au ocazia, de Ziua României, să vadă primul documentar cu şi despre Simona Halep, unul dintre cei mai mari sportivi din România, numărul 1 mondial timp de 64 de săptămâni, anunta Banca Transilvania (BT) intr-un comunicat, in care mai detalii

BCR il numeste pe Thomas Kolarik vicepresedinte Operatiuni & IT

Banca Comercială Română (BCR) îl numește pe Thomas Kolarik în funcția de Vicepreședinte Executiv Operațiuni & IT, începând cu 1 ianuarie 2021, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Numirea sa este în curs de autorizare la Banca detalii

Ultimele Comentarii