LEASING | Stirea Zilei

VB Leasing a crescut cu 23% in primele noua luni din 2007

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-17 17:42

Volksbank Leasing Romania (VB LEASING), aflat in topul primelor companii de leasing din România, a înregistat în primele 9 luni ale anului 2007 o crestere de 23% fată de aceeasi perioadă a anului trecut, finantând bunuri de 155 de milioane de EUR, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Din ianuarie 2007 si până la sfârsitul lunii septembrie au fost încheiate un număr de 8.800 contracte noi, cu 20% mai mult fată de aceeasi perioadă a anului trecut.

Totalul contractelor din portofoliu a ajuns in septembrie 2007 la 38.000, în valoare de 655 milioane EUR, dintre care 65% reprezintă finantarea de autoturisme si autoutilitare, 30% finantarea camioanelor si utilajelor de constructii, iar echipamentele reprezintă 5%, proportii asemănătoare cu cele din 2006.

“Profitul net a depăsit rezultatul din 2006 si pe cel bugetat pentru acest an, fiind cu 45% mai mare fată de primele 9 luni ale anului trecut. Rezultatele VB LEASING s-au îmbunătătit de la un an la altul, decizia actionarilor fiind de fiecare dată reinvestirea profitului pe piata din România” a declarat Peter Demmer, CEO al VB LEASING.

"In prezent, cota noastră de piată reprezintă 5% conform statisticilor ALB, plasându-ne pe locul sapte în topul companiilor de leasing. În anul 2008 dorim să crestem cu cel putin 2 locuri, ajungând printre primele cinci companii de leasing de pe piată”, a mai spus Peter Demmer.

VB Leasing este specializată în leasing pentru autoturisme, atât noi cât si second hand, vehicule comerciale si echipamente pentru diverse industrii. Compania se adresează în principal segmentului corporativ, care reprezintă 90% din portofoliul firmei, în timp ce clientii persoane fizice au o pondere de 10% din totalul clientilor.

Prioritătile pentru VB Leasing în lunile următoare vor fi dezvoltarea sectoarelor doi si trei, si anume finantarea de vehicule comerciale - camioane si utilaje de constructii si echipamente, astfel încât aceste două segmente să ajungă să detină 50% în portofoliu, adică 40% finantarea de camioane si utilaje de constructie si 10% echipamentele.

Reteaua teritorială de filiale VB LEASING cuprinde în momentul de fată, în afară de Bucuresti, 12 filiale – Brasov, Timisoara, Constanta, Cluj, Iasi, Craiova, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Bacău, Galati si Pitesti, urmând ca în 2008 să fie extinsă cu cel putin încă 2.

Parte a retelei din Europa Centrală si de Est a VB LEASING International, VB LEASING RO are ca actionari VB Leasing International - 80% si Volksbank Romania SA - 20%. VB Leasing a împlinit în luna septembrie sapte ani de activitate.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci. Clasamentul include doar detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank au cele mai mici dobanzi dintre ofertele celor 14 banci luate in calcul in clasamentul realizat de Bancherul.ro. Dobanzile practicate de cele trei banci se incadreaza intre 13% la CEC Bank, 14% la Libra Bank si 19% la Idea detalii

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci. Cea mai mica dobanda pentru un detalii

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an. La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet detalii

  

Ultimele Comentarii