BANCI | Stirea Zilei

Citibank a anuntat lansarea celui mai sigur card de credit din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-30 10:29

Românii pot beneficia de cel mai complex pachet de măsuri de securitate oferit până acum pe piata locală a cardurilor de credit. Citi Card, liderul mondial, a fost lansat de Citibank si în România, în două variante: Classic si Gold, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Amanunte, in documentul atasat

“Lansarea si în România a cardului de credit numărul 1 în lume este o confirmare în plus a angajamentului Citi fată de piata locală. Citi Card Visa este un produs-cheie pentru bancă, la nivel mondial, si reprezintă un pas important pentru noile investitii prin care grupul urmăreste să continue extinderea operatiunilor sale în România”, declară Shahmir Khaliq, Director General Citibank România. “Estimăm că, în următorii ani, vom deveni unul dintre principalii emitenti de carduri din România”.

“Decizia de a intra si pe piata locală cu acest produs a fost atent evaluată si a urmat unui studiu realizat de partenerul traditional al Citi la nivel european, Research International. Raportul a indicat faptul că piata de carduri de credit este încă foarte putin dezvoltată în România. Din totalul cardurilor bancare emise doar 7% sunt de credit, iar utilizarea lor, definită în mare parte de retragerile de numerar, este afectată de bariere precum: obisnuinta si temerile în privinta securitătii”, declară John Hays, directorul CitiFinancial, divizie a Citibank Romania ce oferă servicii persoanelor fizice.

“Citibank oferă acum un card acceptat în milioane de locatii din întreaga lume si pune la dispozitia clientilor cel mai inovator pachet de măsuri de securitate prezent în acest moment pe piata românească a cardurilor de credit. În plus, ne propunem să jucăm un rol tot mai activ si vizibil în sustinerea educatiei financiare din România”, a adăugat John Hays.

“Noile carduri de credit Citi Visa Classic si Gold marchează intrarea pe piata cardurilor de credit din România a unuia dintre cei mai de succes emitenti de carduri la nivel mondial. Sunt convins că cele două tipuri de carduri vor fi un factor puternic al dezvoltării plătilor fără numerar la comercianti. Foarte important, posesorii de carduri Citi Visa vor beneficia de un pachet special de măsuri de securitate, unic pe piata românească de profil si care asigura o protectie suplimentară”, a declarat Cătălin Cretu, General Manager pe România, Visa Europe.

La nivel de securitate, există cel putin 5 servicii prin care Citi Card Visa oferă cel mai complex pachet de măsuri de protectie prezent în acest moment pe piata românească.

Detinătorii de Citi Card Visa pot acum să-si personalizeze cardul de credit cu fotografia si semnătura proprie tipărite pe fata cardului. Banca oferă un sistem de monitorizare a comportamentului fiecărui detinător de card, prin care se identifică tranzactiile suspecte. Orice tranzactie suspectă este verificată telefonic, cu titularul cardului, si, în cazul confirmării fraudei, cardul este blocat.

De asemenea, posesorii de carduri de credit Citi pot beneficia de serviciul Citi Alert, care notifică titularul de card, printr-un mesaj SMS si/ sau e-mail asupra fiecărei tranzactii efectuate cu cardul.

O altă caracteristică unică introdusă de Citi Card Visa pe piata românească constă în posibilitatea clientului de a-si alege singur codul PIN, pe care îl stabileste telefonic, prin serviciul CitiPhone.

Serviciul CitiPhone poate fi utilizat si pentru blocarea cardului pierdut / furat. Tot prin CitiPhone, se pot obtine detalii referitoare la tranzactiile si soldul contului de card, se poate efectua plata utilitătilor, se pot comunica eventuale reclamatii, se pot anunta modificări de date personale (nume, adresa), etc.

“Inovatia este prezentă la toate nivelurile, atât în termeni de securitate, cât si în ce priveste operarea rapidă si accesul la informatie”, spune John Hays. “Un exemplu de inovatie este inclusiv faptul că pot fi emise, gratuit, până la 6 carduri suplimentare atasate aceluiasi cont de card, pentru persoanele desemnate de titularul contului de card. Detinătorul cardului principal poate stabili limitele cardurilor suplimentare”.

Alte servicii atasate cardului Citi sunt: “Planul de Rate Egale” – oferă posibilitatea de a rambursa suma utilizată din limita de credit în rate egale, la o dobândă anuală scazută; asigurarea creditului utilizat – asigură suma utilizată din limita de credit în cazul pierderii temporare sau permanente a capacitătii de muncă, a locului de muncă sau în caz de deces.

Clientilor li se va returna comisionul anual de administrare corespunzător primului an, dacă folosesc cardul de credit pentru tranzactii (cumpărături sau retrageri de numerar) în primele două luni de la emiterea cardului. Serviciile gratuite oferite de Citi Card Visa includ: blocarea cardului si emiterea unuia nou, extrasul lunar de cont, setarea codului PIN, sistemul de monitorizare a tranzactiilor realizate cu cardul, personalizarea cardului cu fotografia si semnătura detinătorului, serviciul CitiPhone, etc.

Pentru a obtine un Citi Card, clientul nu trebuie să detină sau să deschidă un cont curent la Citibank Romania. Vârsta solicitantului trebuie să fie de minimum 21 de ani, iar veniturile minime acceptate pentru solicitantii de Citi Card Visa Classic sunt de 570 lei - în cazul salariatiilor si pensionarilor - si 1500 lei - în cazul întreprinzătorilor privati si liber profesionistilor. Pentru Citi Visa Gold, venitul minim acceptat este de 2000 lei.

Rata anuală a dobânzii percepute de bancă pentru utilizarea limitei de credit este de 27,99%, DAE este 31,88%, comisionul pentru retragerea de numerar este de 2%, minimum 5 lei, iar perioada de gratie este de 54 de zile.

Comentarii

PLOSCEANU VICTORIA
citi card visa lassic
Sunt fosta clienta a bancii si doresc sa imi redschid cont la banca,adica doresc un citi card visa classic. Va multumesc ! Plosceanu Victoria 0721728314Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii