BANCI | Ultima Ora

BCR a acordat un credit de 31 mil EUR companiei Prio Extractie, producator de ulei alimentar brut

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-07 14:09

Banca Comercială Română (BCR) a acordat un credit de 31 milioane EUR pentru compania Prio Extracţie SRL, specializată în producţia de ulei alimentar brut. Împrumutul asigură finanţarea parţială a capitalului de lucru al fabricii din Lehliu-Gară (judeţul Călăraşi), cea mai mare investiţie de la zero din România în 2011 (93 de milioane EUR) şi cea mai mare fabrică de ulei alimentar brut din sud-estul Europei.

Unitatea are o capacitate de producţie de 316.000 de tone de ulei brut pe an, şi o capacitate de procesare de 750.000 de tone de seminţe/an (soia, floarea-soarelui, răpită). În cadrul ei lucrează 90 de angajaţi, numărul acestora fiind estimat să crească în viitor. Producţia fabricii este destinată în proporţie de 90% exportului în regiune.

Împrumutul a fost acordat pe o perioadă de 12 luni. Finanţarea va acoperi cheltuielile de achiziţionare a seminţelor pentru procesare şi alte cheltuieli. “În pofida faptului că este vorba de o investiţie de la zero, căreia i se asociază un risc bancar mai ridicat, am fost ferm convinşi de viabilitatea tranzacţiei. Încadrarea proiectului într-un sector rezistent la recesiune şi destinaţia producţiei către export au fost argumente foarte solide în favoarea tranzacţiei”, a precizat Mirela Blidaruş, Industry Head în cadrul Diviziei Group Large Corporate a BCR.

Prio cultivă 17.000 de hectare la nivel local destinate producţiei de seminţe, care asigură în jur de 2-3% din necesarul fabricii de ulei brut. Restul materiei prime este achiziţionat de la fermierii locali şi de la traderii mari de pe piaţă locală.

“Având în vedere volumul preconizat al operaţiunilor, asigurarea lichidităţilor necesare pentru rulajul de producţie al fabricii de ulei brut era de importanţă capitală”, a declarat Susana Ferreira, directorul financiar al Prio Extracţie SRL. “Tranzacţia încheiată cu Banca Comercială Romană este în mod particular importantă pentru furnizorii locali ai fabricii, întrucât vizează direct finanţarea achiziţiilor de materii prime necesare pentru funcţionarea fabricii”, a adăugat Susana Ferreira.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 1.015,4 milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,9 %.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCopiii pot sa-si deschida online un cont la BCR

Banca Comercială Română este prima bancă din România care oferă copiilor și adolescenților posibilitatea de a deschide 100% online un cont bancar, alături de părinți, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Procesul de deschidere este disponibil pe platforma detalii

La ATM-urile CEC Bank se pot retrage bani contactless, fara introducerea cardului

Clienții pot retrage bani de pe card de la bancomatele CEC Bank direct cu telefonul, cu ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Începând de azi, funcționalitățile contactless sunt disponibile la peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată de generație modernă din rețeaua CEC Bank și permit retrageri și operațiuni fără introducerea cardului.  ”Digitalizarea este viitorul, iar soluțiile care ne fac viața mai ușoară se bucură de o adopție rapidă. Potrivit studiilor, 1 din 4 utilizatori frecvenți de carduri folosesc deja portofelele digitale Google Wallet și Apple Pay - și-au înrolat cardurile pentru a le folosi direct de pe detalii

La ATM-urile BCR se pot retrage contactless bani

Banca Comercială Română a demarat implementarea funcționalității de retragere contactless a numerarului la bancomatele și multifuncționalele sale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Funcționalitatea va fi disponibilă atât pentru cardurile emise de BCR, detalii

Rezultatele ING Bank in S1 2022: profit net in crestere cu 39%, la 535 milioane lei

ING Bank anunta, intr-un comunicat, rezultatele din prima jumatate a anului 2022: profit net de 535 milioane lei, in crestere cu 39%, depozite mai mari cu 11%, pana la 51 miliarde lei si in avans de 20% a creditelor brute, la 36,5 miliarde lei.  Costurile cu provizioanele au scazut cu 23%, la 103 milioane lei, iar taxele platite s-au majorat cu 112%, la 368 milioane lei. Comunicatul ING Bank:  ING Bank România: premiere în creditare și revenirea în topul dealerilor primari în trimestrul al doilea - ING aduce o nouă premieră pe piața din România: pre-aprobarea financiară a unui credit ipotecar 100% online; - În al doilea trimestru, ING a detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Trebuie schim ata llegea

  Trebuie schimbata legea nu poti executa o locuinta pentru o suma de 1000euro trebuie sa existe o ... detalii

 • Salariul

  Buna ziua eu ma aflu in germania,daca am contul in lei imi pot primi salariul in ... detalii

 • Alocație

  Buna dacă mi-am scos un telefon in rate și acuma vreau sa fac fiicei mele alocația pe card este ... detalii

 • Extras de cont la adresa

  Buna Ziua.cum pot obtine un extras de cont la adresa din Romania daca by sunt in tara si nu ma pot ... detalii

 • Extras de cont la adresa

  Buna Ziua.cum pot obtine un extras de cont la adresa din Romania daca by sunt in tara si nu ma pot ... detalii