BANCI | Stirea Zilei

Bancile se orienteaza spre canale alternative de distributie: brokeri si internet

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-27 15:48

Bãncile vor sã îsi schimbe strategia de extindere prin orientarea spre canalele alternative de distributie a serviciilor, care ar putea fi vândute prin intermediul brokerilor sau prin internet, ceea ce ar presupune costuri mai mici decât deschiderea de noi agentii, sustin bancherii.

Directorul diviziei de retail a Piraeus Bank România, Cãtãlin Pârvu, a explicat cã se poate ajunge foarte usor la un nivel de distributie a serviciilor bancare de 35-40% prin intermediul brokerilor si la 20% din tranzactii realizate prin internet.

"Aceastã crestere este posibilã fãrã a cãlca foarte mult pedala de acceleratie", a declarat Pârvu, la un seminar despre retail banking organizat de Finmedia.

Bancherii spun cã dezvoltarea canalelor alternative de distributie ar permite diminuarea costurilor cu personalul, într-un moment în care cresterea salariilor în domeniul bancar a devansat cresterea productivitãtii.

Presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu, a explicat cã 20.000 de angajati în sistemul bancar românesc au, în medie, mai putin de un an de experientã în domeniu, ceea ce reprezintã aproape o treime din angajatii din sistemul bancar.

O altã posibilitate de distributie o reprezintã serviciile bancare prin telefonul mobil, care nu sunt deocamdatã incluse în oferta bãncilor din România.

Presedintele Asociatiei Române a Bãncilor, Radu Gratian Ghetea, a declarat pentru Newsin cã existã discutii pentru introducerea serviciilor bancare prin telefonul mobil pe piata din România de patru-cinci ani si cã în curînd acest tip de proiecte s-ar putea concretiza.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii