BANCI | Stirea Zilei

Bancile se orienteaza spre canale alternative de distributie: brokeri si internet

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-27 15:48

Băncile vor să îsi schimbe strategia de extindere prin orientarea spre canalele alternative de distributie a serviciilor, care ar putea fi vândute prin intermediul brokerilor sau prin internet, ceea ce ar presupune costuri mai mici decât deschiderea de noi agentii, sustin bancherii.

Directorul diviziei de retail a Piraeus Bank România, Cătălin Pârvu, a explicat că se poate ajunge foarte usor la un nivel de distributie a serviciilor bancare de 35-40% prin intermediul brokerilor si la 20% din tranzactii realizate prin internet.

"Această crestere este posibilă fără a călca foarte mult pedala de acceleratie", a declarat Pârvu, la un seminar despre retail banking organizat de Finmedia.

Bancherii spun că dezvoltarea canalelor alternative de distributie ar permite diminuarea costurilor cu personalul, într-un moment în care cresterea salariilor în domeniul bancar a devansat cresterea productivitătii.

Presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu, a explicat că 20.000 de angajati în sistemul bancar românesc au, în medie, mai putin de un an de experientă în domeniu, ceea ce reprezintă aproape o treime din angajatii din sistemul bancar.

O altă posibilitate de distributie o reprezintă serviciile bancare prin telefonul mobil, care nu sunt deocamdată incluse în oferta băncilor din România.

Presedintele Asociatiei Române a Băncilor, Radu Gratian Ghetea, a declarat pentru Newsin că există discutii pentru introducerea serviciilor bancare prin telefonul mobil pe piata din România de patru-cinci ani si că în curînd acest tip de proiecte s-ar putea concretiza.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraĹŁie al Băncii NaĹŁionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii