BANCI | Analiza

Cardurile cu cip devin multifunctionale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-15 19:44

În plin proces de migrare către cardurile cu cip si cod PIN, Visa Europe colaborează cu băncile membre pentru a introduce următoarea generatie de carduri cu cip, care va combina mai multe aplicatii într-un singur card. Noul card multifunctional este expus la târgul CARTES & IDentification de la Paris, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Visa.

Potrivit Sandrei Alzetta, Senior Vice President pe partea de inovatie si retea de acceptare, Visa Europe: “Acum începem să vedem mai multe idei inovatoare pe măsură ce industria de carduri explorează adevăratele posibilităti tehnice ale cipului. Acestea includ cardurile contactless Visa payWave care combină într-un singur card functionalitatea de debit si credit. Cercetările noastre arată că solutiile multifunctionale sunt foarte populare printre detinătorii de carduri”.

Exemplele de tipuri de carduri multifunctionale Visa includ:
• Debit plus Credit – Ideale pentru băncile care emit carduri de debit si vor să fie prezente si pe piata de credit.
• Credit plus Debit – Oferă detinătorilor de carduri o optiune a metodei de plată, asigurând că functia de credit este totdeauna disponibilă chiar si pe pietele care nu au trecut la cip&PIN.
• Debit plus Rate – Extind posibilitatea de plată a unui card de debit cu functia de plată în rate, ideală în cazul unor cumpărături ocazionale de mare valoare.
• Credit plus Rate – Adaugă o capacitate de plată mult mai mare la creditul standard, o combinatie foarte populară pentru cardurile cobrandate cu parteneri din rândul retailerilor.

Despre Visa Europe

In Europa, sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfârsitul anului fiscal încheiat în septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăti si retrageri de numerar evaluate la peste 1,2 mii de miliarde EUR. La fiecare 9 EUR cheltuit în Europa azi, 1 EUR este cheltuit de pe un card Visa.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinută si condusă de cele 4.500 bănci membre din Europa - care a fost încorporată în 2004. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua organizatie globală Visa Inc. cu o licentă exclusivă, irevocabilă si perpetuă în Europa.

Fiind o organizatie europeană, este capabilă să răspundă rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinători de carduri si comercianti, si să împlinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piată internă de plăti.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizează numerar în monedele nationale a peste 170 de tări.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Un numar de 272.000 de noi carduri au fost emise de banci in prima jumatate a anului

Bancile au emis in primul semestru al anului 272.000 de noi carduri, numarul total al acestora ajungand la 17,7 milioane, conform statisticilor realizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul cardurilor active a ajuns la 13,6 milioane, cu 403.000 mai multe decat la finalul lui detalii

Cinci banci au lansat aplicatii de plati cu telefonul mobil

Dupa Banca Transilvania (BT) si ING, primele banci care au lansat aplicatii de plati cu telefonul mobil la POS-urile magazinelor, clientii altor trei banci ofera acum acest serviciu: BCR, Unicredit si Raiffeisen Bank. Trei banci, BT, Raiffeisen si ING, permit atat platile cu telefoanele detalii

BNR a supus bancile la teste de stres si a constatat ca pot face fata unei noi crize, insa profiturile ridicate din prezent s-ar evapora

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a supus bancile unui test de stres pentru a vedea cum pot face fata unei crize care ar determina scaderea cu 1% a PIB-ului pe o perioada de recesiune de patru ani. Rezultatele au arata ca desi capitalul bancilor s-ar diminua substantial, deficitul de capital ar detalii

Dobanzile la creditele pentru firme continua sa creasca

Dobanda medie la creditele in lei acordate de banci firmelor a urcat in luna mai la 6,36%, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, conform statisticilor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). In functie de tipul creditelor (vezi tabelul), cel mai ridicat nivel de detalii

Ultimele Comentarii