BANCI | Analiza

Cardurile cu cip devin multifunctionale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-15 19:44

În plin proces de migrare către cardurile cu cip si cod PIN, Visa Europe colaborează cu băncile membre pentru a introduce următoarea generatie de carduri cu cip, care va combina mai multe aplicatii într-un singur card. Noul card multifunctional este expus la târgul CARTES & IDentification de la Paris, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Visa.

Potrivit Sandrei Alzetta, Senior Vice President pe partea de inovatie si retea de acceptare, Visa Europe: “Acum începem să vedem mai multe idei inovatoare pe măsură ce industria de carduri explorează adevăratele posibilităti tehnice ale cipului. Acestea includ cardurile contactless Visa payWave care combină într-un singur card functionalitatea de debit si credit. Cercetările noastre arată că solutiile multifunctionale sunt foarte populare printre detinătorii de carduri”.

Exemplele de tipuri de carduri multifunctionale Visa includ:
• Debit plus Credit – Ideale pentru băncile care emit carduri de debit si vor să fie prezente si pe piata de credit.
• Credit plus Debit – Oferă detinătorilor de carduri o optiune a metodei de plată, asigurând că functia de credit este totdeauna disponibilă chiar si pe pietele care nu au trecut la cip&PIN.
• Debit plus Rate – Extind posibilitatea de plată a unui card de debit cu functia de plată în rate, ideală în cazul unor cumpărături ocazionale de mare valoare.
• Credit plus Rate – Adaugă o capacitate de plată mult mai mare la creditul standard, o combinatie foarte populară pentru cardurile cobrandate cu parteneri din rândul retailerilor.

Despre Visa Europe

In Europa, sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfârsitul anului fiscal încheiat în septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăti si retrageri de numerar evaluate la peste 1,2 mii de miliarde EUR. La fiecare 9 EUR cheltuit în Europa azi, 1 EUR este cheltuit de pe un card Visa.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinută si condusă de cele 4.500 bănci membre din Europa - care a fost încorporată în 2004. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua organizatie globală Visa Inc. cu o licentă exclusivă, irevocabilă si perpetuă în Europa.

Fiind o organizatie europeană, este capabilă să răspundă rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinători de carduri si comercianti, si să împlinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piată internă de plăti.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizează numerar în monedele nationale a peste 170 de tări.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaProbabilitatea aparitiei unei crize bancare in Romania in 2021 este intre 5% si 12%, arata un studiu BNR

Probabilitatea aparitiei unei crize bancare extinse in Romania in anul 2021 este intre 5% si 12%, conform unei estimari realizate de experti din cadrul Bancii Nationale a Romanei (BNR). "Intervalul de variație al probabilității de criză bancară în sens extins pentru detalii

Spatiul de manevra al politicii monetare din Romania: cateva comparatii (analiza de Lucian Croitoru)

Spatiul de manevra al politicii monetare din Romania: cateva comparatii Analiza de Lucian Croitoru, extrasa din Caietul de studii publicat de BNR, intitulat "Politicile macroeconomice: pandemia nu este o scuză pentru părăsirea principiilor". Din detalii

IRCC, indicele pentru dobanzile variabile la credite, scade la 1,88%

Indicele de referinta pentru creditele consumatorilor (IRCC), care intra in calculul dobanzilor variabile la creditele in lei, valabile mai ales la creditele pentru locuinte, inclusiv la cele garantate de stat prin programul Noua Casa, scade la 1,88% de la 1 ianuarie 2021, urmand a fi valabil pe detalii

Creditele ipotecare si pentru firme isi continua cresterea sustinuta, in timp ce imprumuturile pentru consum stagneaza

Soldul creditelor in lei pentru locuinte si al finantarilor pentru firme acordate de banci si-au continuat cresterea in luna noiembrie 2020, intr-un ritm sustinut, mai ridicat decat cel din anul precedent, in ciuda crizei COVID-19, in timp ce imprumuturile pentru consum destinate populatiei au detalii

Ultimele Comentarii