BANCI | Stirea Zilei

Cat trebuie sa economisim lunar pentru a-i asigura copilului o renta pentru scoala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-01 22:06

Un parinte care isi propune sa ofere o renta anuala de 7.700 de RON timp de cinci ani copilului sau la majoratul acestuia si incepe sa puna bani deoparte chiar din primul an de viata al celui mic, va trebui sa economiseasca 100 de lei lunar, daca luam in calcul un plan financiar pentru copii de la ING.

Daca parintele incepe insa sa economiseasca atunci cand copilul sau are doi ani cu scopul de a-l ajuta sa beneficieze de aceeasi valoare a rentelor – 7.700 RON/an - , atunci prima lunara pe care va trebui sa o aloce va creste la 120 RON.

Intr-un al treilea scenariu, daca parintele incepe sa puna bani deoparte cand copilul are deja sapte ani, suma pe care o va aloca lunar va ajunge la 199 de RON pentru ca cel mic sa primeasca tot 7.700 RON in acelasi interval de plata a rentelor.

“Incurajam parintii sa economiseasca pentru copii de la varste cat mai fragede ale acestora, deoarece contribuind pe termen lung le pot asigura, cu un efort financiar mai redus, resursele necesare pentru a-si indeplini visele. Spre exemplu, pentru a-i oferi copilului, la majorat, accesul la o renta anuala de circa 7.700 de lei, un parinte care incepe sa contribuie la o asigurare cand copilul sau are deja sapte ani trebuie sa aloce o suma dubla fata de unul care economiseste inca din primul an de viata a celui mic”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.

In portofoliul de polite noi din categoria planurilor financiare pentru copii incepute la ING Asigurari de Viata in 2011, proportia cea mai mare (45%) este reprezentata de contractele pentru copiii mai mici de 2 ani, procent relativ similar celui inregistrat anul trecut. De asemenea, circa o treime din politele noi sunt subscrise pentru beneficiari cu varsta cuprinsa in intervalul 3-6 ani.

Prima bruta anualizata medie pentru contractele din 2011 la ING Asigurari de Viata este de aproape 1.400 de lei, in crestere cu 5% fata de aceasi perioada a anului trecut. Atunci cand au posibilitatea, parintii aleg sa suplimenteze sumele economisite si resursele alocate asigurarii pentru copii. Astfel, in intervalul ianuarie-aprilie 2011, clientii au platit sume suplimentare in valoare de aproape 175.000 de lei, asigurarea pentru copii permitand si bunicilor, unchilor, matusilor sau altor apropiati sa contribuie pentru cel mic.

Faptul ca peste jumatate (55%) dintre clientii ale caror contracte s-au maturizat in primele patru luni ale lui 2011 au ales sa incaseze sumele acumulate sub forma de rente anuale arata ca acestia isi doresc, in principal, sa le asigure copiilor sustinere financiara constanta in primii ani de maturitate. Banii acumulati printr-o asigurare pentru copii pot fi platiti esalonat, sub forma de rente anuale pe o perioada de 5 ani, sau intr-o singura transa.

“Portretul robot” al clientilor care au incheiat planuri financiare pentru copii la ING in 2011 arata faptul ca peste jumatate sunt femei, majoritatea sunt tineri cu varste cuprinse intre 25 si 39 de ani si aproape toti (90%) sunt casatoriti.

Planurile financiare pentru copii continua sa fie printre cele mai solicitate produse din portofoliul ING Asigurari de Viata, reprezentand circa o treime din totalul vanzarilor noi din perioada ianuarie-aprilie 2011 si un sfert din intreg portofoliul de contracte in vigoare.

Peste 80% dintre tinerii care au promovat examenul de Bacalaureat in anul scolar 2009-2010 au ales sa isi continue studiile, inscriindu-se la cursuri din invatamantul universitar, arata statisticile Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Ca o comparatie, in anul scolar 2008-2009 procentul de absolventi de Bacalaureat care alegeau sa mearga la facultate a fost de 77%. De altfel, in ultimii zece ani, interesul si dorinta tinerilor de a avea acces la educatie superioara au sporit constant, acest indicator inregistrand o crestere de peste 20% fata de anul 2001, cand doar sase din zece absolventi de Bacalaureat mergeau la o facultate.

In acelasi timp insa, majorarea cheltuielilor cu educatia pune o presiune tot mai mare asupra bugetelor familiilor care isi sustin copiii la studii. De exemplu, pe baza calculelor interne, ING Asigurari de Viata le recomanda clientilor care incheie o asigurare pentru a-si sustine, in viitor, copiii la studii sa ia in calcul existenta unor cheltuieli anuale de 19.600 lei. Aceasta suma include taxa de scolarizare, costurile de cazare si banii pentru cheltuielile curente. In conditiile unui venit mediu anual de circa 18.000 RON*, alocarea din timp a unei cote din veniturile familiei pentru un plan financiar pentru copii devine un demers esential pentru a le putea asigura celor mici accesul la educatia dorita.

* Potrivit Institutului National de Statistica, castigul salarial mediu nominal net in martie 2011 a fost de 1.493 lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii