ASIGURARI | Stirea Zilei

ING Asigurari isi schimba strategia de investitii, pentru a reduce pierderile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Asigurareamea.ro
2008-05-22 17:10

ING Asigurari, lider detasat pe piata asigurarilor de viata din Romania, iar mai nou si pe piata pensiilor private obligatorii, isi extinde programele de investitii si in alte tari europene. Motivul: ING Asigurari a investit pana acum banii clientilor sai exclusiv pe piata financiara romaneasca, in principal la Bursa de Valori Bucuresti, a carei cadere i-a provocat un randament negativ al programului de investii in lei in acest an. Randamente modeste a obtinut ING si in privinta programelor cu investitii in instrumente financiare cu venit fix precum dobanzi bancare, titluri de stat, obligatiuni.

Randamentele obtinute de ING la BVB au fost foarte bune in ultimii ani, insa odata cu sfarsitul lui 2007, cand criza financiara mondiala a lovit si Romania, iar indicatorii economici ai tarii noastre s-au inrautatit, Bursa romaneasca a scazut semnificativ, cu mult peste alte burse regionale sau europene.

In consecinta, ING s-a vazut cu rentabilitati negative la programul de investitii Mixt, desi acesta avea numai un sfert din bani investiti la Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, in primele trei luni ale acestui an, programul Mixt intregistra o “performanta” de - 8,92% fata de inceputul anului. Randamentul este negativ si pe parcursul ultimului an (-2,66%). Randamentul anualizat pe ultimii doi ani a fost de 3,27% la finalul lunii martie 2008 iar randamentul anualizat din ultimii 3 ani a fost de 7,39%.

In acelasi timp, programul Bond in instrumente cu venit fix avea un randament de numai 1% in primele trei luni.

In acelasi timp, a venit vremea ca ING sa investeasca sume importante de bani destinati pensiilor private obligatorii, ING administrand cele mai multe contributii. In conditiile in care volumul titlurilor de stat este destul de redus in ultima perioada, compania olandeza se vede nevoita sa caute instrumente financiare pe alte piete europene.

Acestea sunt motivele principale pentru care ING Asigurari a decis ca din 20 mai 2008, programele de investitii in lei vor avea titluri de participare in fonduri mutuale din Luxemburg, se arata intr-o informare a ING.

Este vorba de doua fonduri lansate la inceputul anului: IRBF (International Romanian Bond Fund) – 100% instrumente cu venit fix in lei (titluri de stat, obligatiuni, depozite bancare si alte instrumente ale pietei monetare) si IREF (International Romanian Equity Fund) – 100% actiuni emise de companii din Uniunea Europeana (Romania – minimum 50%, Polonia, Ungaria, Cehia, alte tari).

Amanunte, pe www.Asigurareamea.ro

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii