BANCI | Analiza

Analiza Erste Bank: Criza creditelor a coborat actiunile imobiliare sub valoarea neta a activelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-15 11:24

Corectiile aduc valoarea actiunilor imobiliare sub valoarea neta a activelor, conform unui raport al analistilor Erste Bank (vezi documentul atasat).

Chiar daca sectorul imobiliar din Europa nu a fost direct afectat de criza pietei creditelor imobiliare cu risc ridicat din SUA, actiunile imobiliare s-au aflat sub o presiune puternica.

Investitorii institutionali internationali s-au retras din sector, fara a analiza cu exactitate in unele cazuri date esentiale pentru Europa Centrala si de Est, declansand o scadere puternica a preturilor.

In prezent, companiile imobiliare austriece tranzactioneaza mult sub valoarea neta recenta a activelor, fapt care din punctul nostru de vedere nu are nici o justificare.

Chiar dacă sectorul imobiliar din Europa nu a fost direct afectat de criza pietei creditelor imobiliare cu risc ridicat din SUA, actiunile imobiliare s-au aflat sub o presiune puternică. Investitorii institutionali internationali s-au retras din sector, fără a analiza cu exactitate în unele cazuri date esentiale pentru Europa Centrala si de Est, declansând o scădere puternică a preturilor. În prezent, companiile imobiliare austriece tranzactionează mult sub valoarea netă recentă a activelor, fapt care din punctul nostru de vedere nu are nici o justificare.

Ne asteptăm ca sectorul să îsi revină pe termen mediu, dar această revenire va fi probabil volatilă. Departamentul de cercetare al Grupului Erste Bank recomandă concentarea investitiilor în companii axate pe dezvoltarea de proiecte, pentru că acest sector este mai putin afectat de costuri de refinantare ridicate. Dintre companiile imobiliare listate la Bursa din Viena, evaluăm Immoeast (”Cumpără”, pret tintă: 11.7 EUR) si CA Immo International (”Acumulează”, pret tintă: 16.0 EUR) ca fiind cele mai atractive, iar dintre companiile listate pe bursele de valori din Europa Centrala si de Est, principalele recomandări sunt Polish Globe Trade Centre (”Cumpără”, pret tintă: 57.5 PLN) si Orco Property Group listată în Praga (”Cumpără”, pret tintă: 129 EUR).

În prezent, Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG oferă un acces facil si convenabil la piata imobiliară. Indicii calculati de către Bursa din Viena, IATX (Immobilien Austrian Traded Index) si CERX (CEE-Real Estate Traded Index) sunt instrumentele ideale de bază pentru investitiile imobilare. În timp ce IATX include actiunile imobiliare listate pe piata prime a Bursei din Viena si în consecintă poate fi numit indexul imobiliar austriac, CERX cuprinde companii imobiliare care îsi desfăsoară activitatea cu precădere în Europa Centrală si de Est. Din acest motiv, este cunoscut si ca indexul pietei imobiliare din spatiul central si est european. Principalele recomandări ale Departamentului de cercetare al Grupului Erste Bank vizează jucătorii principali din cadrul celor doi indici.

Noile certificate de investitii emise de Erste Bank si tranzactionate pe IATX si CERX oferă numeroase oportunităti de investitii. Cele două noi certificate deschise urmăresc cu fidelitate trendurile indicilor IATX si CERX. Nu există taxe de administrare sau alte costuri uzuale. Cele două certificate sunt deschise, ceea ce înseamnă că nu au o limită de maturitate si investitorii pot decide cât de mult vor să continue investitia.

10 noi certicate cu discount si marjă de sigurantă

Investitorii care îsi doresc mai multă sigurantă, pot investi în unul din cele 10 certificate cu discount tranzactionate pe IATX si CERX. Certificatele cu discount presupun renuntarea la maximizarea profitului, dar oferă oportunitatea unei intrări convenabile în comparatie cu investitiile pe index. Cea mai înaltă sumă fixată (cap) determină valoarea maximă a rambursării. Termenul de maturizare a certificatelor imobiliare cu discount este 30 septembrie 2008, în ambele cazuri.

Pentru a completa gama de produse, investitorii cu o orientare pe termen scurt au, de asemenea, oportunitatea de a alege certificate de garantie sau certificate turbo scutite de impozitul pe veniturile din valori mobiliare. Certificatele turbo si de garantie ajută investorii să profite pe termen scurt de fluctuatiile pietei, pentru a beneficia de profituri excelente. Toate produsele sunt tranzactionate pe bursele de la Viena si Stuttgart (EUWAX).

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaIRCC, indicele pentru dobanzile variabile la credite, scade la 1,88%

Indicele de referinta pentru creditele consumatorilor (IRCC), care intra in calculul dobanzilor variabile la creditele in lei, valabile mai ales la creditele pentru locuinte, inclusiv la cele garantate de stat prin programul Noua Casa, scade la 1,88% de la 1 ianuarie 2021, urmand a fi valabil pe detalii

Creditele ipotecare si pentru firme isi continua cresterea sustinuta, in timp ce imprumuturile pentru consum stagneaza

Soldul creditelor in lei pentru locuinte si al finantarilor pentru firme acordate de banci si-au continuat cresterea in luna noiembrie 2020, intr-un ritm sustinut, mai ridicat decat cel din anul precedent, in ciuda crizei COVID-19, in timp ce imprumuturile pentru consum destinate populatiei au detalii

Crestere spectaculoasa a depunerilor de numerar la ATM-uri

Depunerile de numerar la ATM-urile bancilor a crescut spectaculos in trimestrul trei al acestui an, ceea ce arata preferinta tot mai mare a romanilor pentru folosirea cardurilor pentru platile la magazine sau online, comportament stimulat probabil si de epidemia de coronavirus. Conform detalii

Ce castiguri au obtinut fondurile de investitii in 2020

Cele mai performante 5 fonduri de investitii în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 6,4% și 17,6%, anunta intr-un comunicat Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF). Cel mai performant fond de investitii a fost BT Energy, administrat de BT detalii