BANCI | Ultima Ora

Romania a avut, in martie, cea mai mare crestere a constructiilor din UE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-19 14:57

România a înregistrat, în martie, o crestere anuală a productiei în constructii de 32,5%, cea mai mare din Uniunea Europeană, tara noastră fiind urmată de Suedia, cu o crestere de 23,2% si Slovenia, cu un avans de 22,5%, transmite, luni, biroul european de statistică, Eurostat.

În luna martie, fată de aceeasi lună a anului trecut, productia de constructii a crescut în opt tări si a scăzut în patru, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cele mai mari scăderi ale productiei s-au produs în Spania, 10,1% si Portugalia, 6,5%. În zona euro, s-a construit cu 2,1% mai putin fată de martie 2007, iar în UE, cu 0,8%. Constructiile civile au crescut cu 1,3% în zona euro si cu 4,2% în UE.

În România, productia de constructii a scăzut, în martie comparativ cu februarie, cu 4,9%. În primul trimestru al acestui an, constructiile românesti au crescut cu 4,2% fată de ultimul trimestru al anului trecut. În UE, comparativ cu luna februarie, productia de constructii a urcat în Suedia, cu 5,1%, si în Polonia, cu 1,4%, în timp ce Franta n-a marcat fluctuatii în acest domeniu.

Productia lunară de constructii a scăzut în nouă state membre, cele mai semnificative pierderi fiind înregistrate în Germania, 12,3%, Slovenia, 12,2% si Marea Britanie, 9%. Tot la evolutia lunară, constructiile au scăzut cu 1,9% în zona euro si cu 2,5% în UE. Constructiile civile au scăzut cu 1,4% în zona euro si cu 1% în UE, raportat la februarie.

Volumul lucărilor de constructii a crescut cu 32,2 % în primul trimestru al acestui an, fată de perioada similară a anului trecut, cresterea fiind înregistrată pentru toate tipurile de constructii, respectiv clădiri nerezidentiale, rezidentiale si constructii ingineresti, potrivit Institutului National de Statistică.

Potrivit INS, în primul trimestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut, valoarea lucrărilor de constructii a crescut în termeni reali cu 32,2%, crestere evidentiată la toate tipurile de constructii, respectiv clădiri nerezidentiale (+33%), clădiri rezidentiale (+32,3%) si constructii ingineresti (+31,8%). Lucrările de constructii au crescut cu 35%, în martie raportat la februarie, si cu 32,9 % fată de luna martie a anului trecut.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraGaranti Bank isi majoreaza soldul de credite si depozite

Garanti Bank si-a majorat volumul de credite cu 1,6%, echivalentul a 120 milioane lei, in primul trimestru din acest an, de la 7,13 miliarde lei la finalul anului trecut la 7,25 miliarde lei in martie 2019. In acelasi timp, depozitele atrase de banca de la clienti au crescut semnificativ detalii

CEC Bank inlocuieste ROBOR cu noul indice IRCC pentru credite, fara sa majoreze marja de dobanda

Ca urmare a intrarii in vigoare, in data de 2 mai 2019, a prevederilor OUG nr. 19/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative, CEC Bank a actualizat oferta de creditare prin introducerea noului indice IRCC (indice de referinta pentru creditele consumatorilor) in modul de calcul al detalii

Banca Transilvania si CEC Bank au lansat platile interbancare instant si non-stop

Clientii Bancii Transilvania si ai CEC Bank pot efectua, incepand de astazi, plati interbancare, intre conturile celor doua banci, care se vor efectua instant, in mai putin de zece secunde, si non-stop, la orice ora si in orice zi, inclusiv sambata si duminica. In prezent, o plata sau detalii

Banca Transilvania a avut probleme cu functionarea sistemului de plati cu cardurile

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca astazi au existat intermitente in functionarea sistemului de plati cu cardurile, cauzate de actualizarea obligatorie a sistemelor Visa si Mastercard, upgrade efectuat in noaptea de joi spre vineri, cumulata cu varful istoric in volumul detalii

Ultimele Comentarii