BANCI | Stirea Zilei

Profitul Piraeus Bank, in crestere cu 636%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-19 14:33

Piraeus Bank Romania continua performantele financiare ale anului trecut, inregistrand la 31 martie 2008, o crestere de 636% a profitului net, comparativ cu martie 2007, se arata intr-un comunicat al bancii.

Rezultatele financiare la 31 martie 2008 arata ca profitul net al Piraeus Bank Romania in T1 2008, se ridica la 12.5 milioane EUR, de 7 ori mai mult fata de T1 2007.

“Primele trei luni ale anului 2008 au fost caracterziate de cresteri semnificative ale tuturor liniilor de business ale bancii; corporate, IMM si retail. Rezultatele financiar inregistrate de Piraeus Bank Romania in primul trimestru al anului 2008 se situeaza peste peste bugetul planificat, cresterile bancii in ceea ce priveste creditarea si implicit activele, realizand un procent dublu fata de cresterea sistemului. Credem ca evolutia inregistrata atat pe segmentul de credite si depozite, cat si numarul in crestere de clienti sunt consecinta fireasca a investitiilor pe care le-am realizat si a competitivitatii produselor si serviciilori pe care le oferim.”, a declarat domnul Stavros Lekkakos, Presedinte si CEO, Piraeus Bank Group Romania.

Activele companiei au depasit la sfarsitul lunii martie 2008, 3 miliarde EUR, realizand o crestere de 190% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor administrate de banca a inregistrat o crestere constanta, depasind 2.7 miliarde EUR, cu 187% mai mult in raport cu martie 2007.

Creditele acordate persoanelor fizice au atins la sfarsitul lui martie 2008, 1 miliard EUR, o crestere de 400% fata de martie 2007.

O evolutie rapida au avut si finantarile IMM si Corporate, volumul creditelor acordate integistrand la sfarsitul lunii martie 2008 cresteri de 245% si respectiv 119% comparativ cu martie 2007.

Astfel, creditele acordate Intreprinderilor Mici si Mijlocii au atins 252 milioane EUR, in timp ce finantarile Corporate au depasit 1.4 miliarde EUR.

Valoarea depozitelor clientilor Piraeus Bank Romania la 31 martie 2008 depasea 640 milioane EUR, realizand o crestere de 110% fata de martie 2007.

Portofoliul de clienti ai bancii a cunoscut o crestere de 156% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 225.000 de persoane fizice si juridice.

La sfarsitul lunii martie 2008, Piraeus Bank Romania emisese 63.000 de carduri, cu 251% fata de martie 2007, in timp ce reteaua de ATM-uri a bancii a crescut la 159 de unitati .

Dezvoltarea accelerata a retelei de unitati a PBR a continuat, banca deschizand in perioada ianuarie – martie 2008, 20 de noi sucursale. La sfarsitul lunii martie, reteaua de unitati a Piraeus Bank Romania cuprindea 130 de sucursale.

Despre Piraeus Bank Group

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing –ului.

Piraeus Bank Group este o prezenta internationala in ascensiune, concentrata in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centrele financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in acest moment 782 de sucursale n Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii