BANCI | Stirea Zilei

Profitul Piraeus Bank, in crestere cu 636%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-19 14:33

Piraeus Bank Romania continua performantele financiare ale anului trecut, inregistrand la 31 martie 2008, o crestere de 636% a profitului net, comparativ cu martie 2007, se arata intr-un comunicat al bancii.

Rezultatele financiare la 31 martie 2008 arata ca profitul net al Piraeus Bank Romania in T1 2008, se ridica la 12.5 milioane EUR, de 7 ori mai mult fata de T1 2007.

“Primele trei luni ale anului 2008 au fost caracterziate de cresteri semnificative ale tuturor liniilor de business ale bancii; corporate, IMM si retail. Rezultatele financiar inregistrate de Piraeus Bank Romania in primul trimestru al anului 2008 se situeaza peste peste bugetul planificat, cresterile bancii in ceea ce priveste creditarea si implicit activele, realizand un procent dublu fata de cresterea sistemului. Credem ca evolutia inregistrata atat pe segmentul de credite si depozite, cat si numarul in crestere de clienti sunt consecinta fireasca a investitiilor pe care le-am realizat si a competitivitatii produselor si serviciilori pe care le oferim.”, a declarat domnul Stavros Lekkakos, Presedinte si CEO, Piraeus Bank Group Romania.

Activele companiei au depasit la sfarsitul lunii martie 2008, 3 miliarde EUR, realizand o crestere de 190% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor administrate de banca a inregistrat o crestere constanta, depasind 2.7 miliarde EUR, cu 187% mai mult in raport cu martie 2007.

Creditele acordate persoanelor fizice au atins la sfarsitul lui martie 2008, 1 miliard EUR, o crestere de 400% fata de martie 2007.

O evolutie rapida au avut si finantarile IMM si Corporate, volumul creditelor acordate integistrand la sfarsitul lunii martie 2008 cresteri de 245% si respectiv 119% comparativ cu martie 2007.

Astfel, creditele acordate Intreprinderilor Mici si Mijlocii au atins 252 milioane EUR, in timp ce finantarile Corporate au depasit 1.4 miliarde EUR.

Valoarea depozitelor clientilor Piraeus Bank Romania la 31 martie 2008 depasea 640 milioane EUR, realizand o crestere de 110% fata de martie 2007.

Portofoliul de clienti ai bancii a cunoscut o crestere de 156% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 225.000 de persoane fizice si juridice.

La sfarsitul lunii martie 2008, Piraeus Bank Romania emisese 63.000 de carduri, cu 251% fata de martie 2007, in timp ce reteaua de ATM-uri a bancii a crescut la 159 de unitati .

Dezvoltarea accelerata a retelei de unitati a PBR a continuat, banca deschizand in perioada ianuarie – martie 2008, 20 de noi sucursale. La sfarsitul lunii martie, reteaua de unitati a Piraeus Bank Romania cuprindea 130 de sucursale.

Despre Piraeus Bank Group

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing –ului.

Piraeus Bank Group este o prezenta internationala in ascensiune, concentrata in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centrele financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in acest moment 782 de sucursale n Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR trage semnalul de alarma: e nevoie de o ajustare controlata a deficitului de cont curent

Banca Nationala a Romaniei (BNR) considera ca “este necesar un mix echilibrat de politici pentru ajustarea controlata a deficitului de cont curent”, care a depasit nivelul reper de 4% din Produsul Intern Brut (PIB) stabilit de Comisia Europeana ca indicator de performanta pentru detalii

Bancile au inceput sa creasca dobanzile la depozite, dar numai daca se fac economii noi, nu si la reinnoirea celor vechi

Doua banci mari, Raiffeisen si ING Bank, au lansat promotii cu dobanzi mai mari la depozite, dar numai pentru economiile noi, nu si pentru sumele economisite pana acum, dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ca va mentine un deficit de lichiditate pe piata bancara, cu scopul de a detalii

Cresterea economica mare nu este un motiv de mandrie, pentru ca produce dezechilibre, avertizeaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu

Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a crescut in primul trimestru din 2019 cu 5%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), o surpriza pentru economisti si analisti, care se asteptau la un avans economic cu aproape un punct mai redus, de abia 4,1%. Cifra a fost exploatata detalii

BNR pare sa fi scapat de sub control inflatia: noua prognoza este 4,2% pentru 2019, cu mult peste tinta maxima de 3,5%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a modificat substantial prognoza de inflatie pentru acest an, la 4,2%, peste asteptarile analistilor, cu 1,2 puncte procentuale mai mult decat precedenta estimare, din februarie, ceea ce inseamna ca ar putea rata in acest an tinta de inflatie, de 2,5% plus o detalii

Ultimele Comentarii