BANCI | Stirea Zilei

BRD anunta rezultate excelente in primul trimestru, datorate cresterii volumului de credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-14 15:42

BRD a anuntat obtinerea in primul trimestru al acestui an rezultate excelente: crestere a profitului net cu 54%, a creditelor cu 44%, iar a venitului net bancar cu 40%. Creditele au fost, ca de obicei, motorul rezultatelor obtinute de BRD. Numarul de clienti activi ai bancii franceze a ajuns la sfarsitul lunii martie la 2,4 milioane.

Rezultatele BRD - Groupe Société Générale la 31 martie 2008

• La 31 martie 2008 creditele acordate de BRD se ridicau la aproape 28 miliarde RON (+44% fată de sfârsitul primului trimestru din 2007)
• Rezultatul brut din exploatare se ridică la 382 milioane RON (+49% fată de aceeasi perioadă a anului 2007)
• Profitul net aferent perioadei este de 259 milioane RON (+54% fată de rezultatul raportat la 31 martie 2007)

Performantele financiare si comerciale ale BRD - Groupe Société Générale în cursul primului trimestru din 2008 au fost excelente, banca înregistrând o crestere a venitului net bancar de 40% fată de aceeasi perioadă a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

La 31 martie 2008 creditele acordate clientelei se ridicau la aproape 28 miliarde RON (7,5 miliarde EUR), în crestere cu 44% în raport cu 31 martie 2007. Creditele acordate clientelei de persoane juridice au crescut cu 41% comparativ cu luna martie a anului 2007, iar creditele acordate persoanelor fizice sunt în crestere cu 47% fată de aceeasi perioadă a anului precedent.

Depozitele clientelei la sfârsitul lunii martie 2008 depăsesc 27 miliarde RON (7,2 miliarde EUR), în crestere cu 33% comparativ cu anul trecut.

Rezultatul brut din exploatare (fără impactul provizioanelor) a ajuns la 382 milioane RON (103,5 milioane EUR), iar profitul net la 259 milioane RON (70 milioane EUR).

Rentabilitatea fondurilor proprii (Return on Equity) a fost la sfârsitul primului trimestru al anului de 31%.

Potrivit Presedintelui BRD, Patrick Gelin, „banca a reusit să performeze într-un climat dificil, caracterizat de înăsprirea conditiilor de piată, creditarea fiind si de această dată motorul cresterii înregistrate de bancă.

Ambele piete au înregistrat avansuri importante ale volumelor de creditare, cu un accent suplimentar pe retail si IMM-uri.”

BRD – Groupe Société Générale avea, la sfârsitul lunii martie 2008, 2,4 milioane de clienti activi (un client activ este un client care a efectuat cel putin o operatiune bancară în ultimele trei luni).

Totalul activelor se ridica, la sfârsitul lunii martie 2008, la 41 miliarde RON (11 miliarde EUR). Banca are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB (aproximativ 4,1 miliarde EUR la începutul lunii mai 2008).

Raportul trimestrial este disponibil pentru public si investitori pe site-ul web al băncii : www.brd.ro. Copii ale raportului vor putea fi obtinute, la cerere, gratuit, si la sediul central al BRD - Groupe Société Générale, situat în Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucuresti.

*) toate cifrele sunt exprimate în valori nominale si sunt neconsolidate

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraĹŁie al Băncii NaĹŁionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii